Het is leuk om cadeautjes te krijgen, maar misschien zelfs wel leuker om ze te geven! De reactie die je krijgt van mensen wanneer ze jouw cadeautje uitpakken en zien wat je hebt gegeven, ook al is het heel klein, is echt een onbetaalbaar moment. Vind ik dan. En ik vind het vooral leuk om zomaar kleine cadeautjes te geven op momenten dat mensen het niet verwachten. Ben je benieuwd wat ik dan zoal geef en wat de gelegenheid hiervoor kan zijn? Lees dan snel verder!

Chocolade als cadeau

Voor de echte snoeperds is het niet lastig om te bedenken met wat voor soort cadeau ze het meest blij zullen zijn. Dat is namelijk snoepgoed! Van alle zoetigheden die je kunt bedenken vind ik chocolade toch wel echt het leukste om te geven. Dit omdat je eindeloos kan variëren met de mogelijkheden.

Kijk bijvoorbeeld eens naar een chocolade lepel. Heb je daar nog nooit van gehoord? Het is niet zo ingewikkeld hoor, een chocolade lepel is letterlijk een lepel met een stuk chocolade eraan. Deze lepel kan je dan in een glas met melk zetten en er chocolademelk van maken! Het voordeel is dat je gelijk al de lepel hebt om de chocolade door de melk te roeren. Het is lekker makkelijk en origineel!

Nog even terugkomend op de inleiding, hier zei ik namelijk best wel iets tegenstrijdigs. Ik zei namelijk dat ik het leuk vind om kleine cadeautjes te geven wanneer mensen het niet verwachte, terwijl ik in de volgende zin benoem dat ik cadeautjes geef met een gelegenheid. Ik heb het gevoel dat ik dit wat nader moet toelichten.

Het is leuk om cadeautjes te geven om redenen wanneer mensen het niet verwachten. Dit kan een kleinigheidje zijn zoals het oversteken van een spoorbrug, of het feit dat ze het afval buiten hebben gezet ergens vorige week. Op dit soort momenten vind ik het bijzonder leuk om een chocolade felicitatie te geven. Dit geeft voor mij namelijk het volgende bericht af: ‘gefeliciteerd, je hebt iets gedaan wat andere mensen ook kunnen doen maar deze keer krijg je gewoon een lekkernijtje om het te vieren. Alsjeblieft!’.

Andere leuke kleinigheden om te geven

Behalve chocolade zijn er natuurlijk nog tal van andere dingen om te geven. Denk bijvoorbeeld aan een bosje bloemen, een ansichtkaart met leuke, lieve of inspirationele tekst erop geschreven.

Toch is chocolade naar mijn idee het leukste om te geven, want de endorfine en andere stofjes die vrijkomen tijdens het eten van chocolade geven de ontvanger ervan een nóg blijer gevoel dan het cadeau zelf. Veel plezier met geven!