Geen widgets gevonden in de zijbalk

Je auto heeft zijn beste tijd gehad en het is tijd om hem te verkopen. Waar moet je beginnen? Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen, maar het levert veel gedoe op. Zo moet je eerst een advertentie plaatsen, komt er onderhandelen bij kijken, vrijwaren en ophalen. De verkoop van je auto is nog niet zo snel gebeurd. In dit artikel vind je de beste manier om je auto te verkopen, dus zoek niet verder.

Redenen om je auto te verkopen

In Nederland vind je zo'n 8 miljoen personenauto's. Dat maakt van de auto veruit het meest populairste motorvoertuig. Je zou dan ook verschillende redenen kunnen hebben om jouw eigen auto te willen verkopen. Een reden zou kunnen zijn dat je meer actiever in het leven wilt staan en daardoor meer de fiets wilt pakken. Of is zo'n tweede auto toch een beetje teveel van het goede en wil je deze auto verkopen? Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid dat je in het bezit bent van een schadeauto waar je vanaf wilt.

Laat bij de online verkoop duidelijk je auto zien

Belangrijk bij de verkoop van je auto is dat je duidelijke foto's laat zien van je auto. Als je slechte kwaliteit foto's op het internet plaatst dan wordt het succes van de verkoop al een stuk minder. Wees ook duidelijk in de informatie die doorgeeft en op het internet plaatst. Hetzelfde geldt hier dat met onduidelijke informatie het succes van de verkoop van je auto al een stuk minder wordt. Als je rekening houdt met dit soort zaken zal dat de verkoop van je auto alleen maar versnellen. En dat is uiteindelijk toch het doel?

Wat zijn de minpunten van particulier verkopen?

Als je de foto's en informatie goed weergeeft dan kan de verkoop snel gaan. Maar er kleven ook wat nadelen aan particulier auto verkoop. Je moet tijd steken in een goede en aantrekkelijke advertentie. Dat doe je niet even snel. Dan de advertentie onder de aandacht brengen, dat kost in veel gevallen geld. Dit is nog maar de eerste fase. Vergeet de praktische zaken niet zoals onzinaanbiedingen, oneindige proefritjes en veel papierwerk. Er gaat gewoonweg veel tijd inzitten om je auto online te verkopen.

Hoe werkt online een auto verkopen?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe je van je auto af kan komen. Veel mensen plaatsen een advertentie op Autotrack of Marktplaats. Daarnaast zie je steeds meer dat men gebruik maakt van social media. Kies voor osw om binnen 24 uur een eerlijk bod te krijgen, niet te hoeven onderhandelen en de auto wordt op een besloten en veilige website geplaatst. Simpel, snel en het meest effectief.

Door Suzanna