Het huis schoonmaken is toch wel een van de meest vervelende dingen om te doen. Voor mij persoonlijk in ieder geval wel. Ik kijk er altijd flink tegenop om de stofzuiger er weer bij te pakken, en weer even grondig schoon te maken. Maar het moet wel, want anders woon je straks in een ware varkensstal van een huis. En dat is niet alleen vies, maar ook gewoon niet zo gezond. Dus daarom is het belangrijk dat jij je huis goed schoonhoud. Maar hoe kan je dat nou zo makkelijk mogelijk doen, dat je er weer zo snel mogelijk mee klaar bent? Daar ga ik mee proberen te helpen. Want juist omdat ik er zo'n hekel aan heb, zorg ik er voor dat het zo snel en efficiënt mogelijk gebeurt. Ben ik weer eerder klaar mee!

Hou je huis elke week fris

Iets wat het echt een stuk makkelijker houdt, is om elke week je huis een beetje op te ruimen. Gewoon even snel stofzuigen, misschien wat spulletjes opruimen of iets dergelijks. Zo hou je het altijd fris en netjes, en hoef je niet alles in een keer weg te halen. Want als je een hele hoop moet opruimen raak je snel ontmoedigd, en dan komt er uiteindelijk helemaal niks van. En als je elke week een beetje doet, ben je er eigenlijk nauwelijks tijd aan kwijt. Ik doe persoonlijk altijd elke zondagochtend even een kleine schoonmaak, zodat alles er weer fatsoenlijk uit ziet. Maar je kan uiteraard zelf indelen wanneer je dit wilt doen. Het helpt om een vaste dag te hebben, zodat je het niet kan uitstellen! Want we weten het allemaal, van uitstel komt afstel, en dan zit je in een vies huis.

Zorg dat je een goede vloercoating hebt

Je vloer is vaak het gene wat het snelst vies wordt. Meestal loop je er wel op schoenen, je morst er dingen op, en al helemaal als je kinderen of huisdieren hebt gaat de kwaliteit snel achteruit. Dus dan kan het dus heel erg helpen als je een goede vloercoating hebt. Als je dat hebt zal schoonmaken een stuk sneller gaan, en zal het überhaupt in de eerste plaats een stuk minder vies worden. Een vloer die hier perfect voor is, is een epoxy vloer. Het stoot eigenlijk alles af, waardoor het bijzonder makkelijk schoon te maken is. Ook is het een glad oppervlak, wat dus ook weer helpt met makkelijker schoonmaken! Zo kan je dus heel makkelijk wat tijd besparen op het schoonmaken. En dan kan je weer eerder beginnen met lekker op de bank tv kijken!