Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als je kippen of andere soorten vogels hebt, dan is het erg belangrijk om ze regelmatig te controleren op de aanwezigheid van bloedluis. Bloedluis is namelijk een mijt en kan zeer veel schade aanbrengen aan dieren zoals vogels en kippen. Bloedluis kan je herkennen aan de rode kleur en heeft zijn naam ook te danken aan dat bloedluis leeft van het bloed van dieren. Het heeft erg veel weg van een teek maar is officieel een mijt. Hier vind je meer informatie over het voorkomen van bloedluis en het bestrijden van bloedluis. 

 

Bloedluis voorkomen 

Bloedluis is zeer moeilijk te voorkomen en daarom kiezen veel eigenaren van vogels en kippen ervoor om roofmijt tegen bloedluis in het hok te doen. Dit zijn namelijk mijten die onschadelijk zijn voor vogels en kippen maar wel schadelijk zijn voor de bloedluis. Roofmijten eten namelijk alle bloedluizen op waardoor een bloedluis eigenlijk geen kans heeft om zich te gaan nestelen in het lichaam van je kippen of vogels. Ook komt het zeer vaak voor dat mensen een buffer creëren bij de zitstok van vogels en kippen. Bloedluis klimt namelijk langzaam omhoog en door de buffer kunnen ze niet bij de vogels of kippen komen. Ook is het mogelijk om de stok in te smeren met olie of vaseline want hierdoor komt bloedluis vast te zitten. Echter is dit vaak niet de gewenste methode. 

 

Bloedluis bestrijden 

Als je merkt dat je vogels of kippen last hebben van bloedluis, dan is het enorm belangrijk voor de gezondheid van je vogels of kippen dat je dit zo snel mogelijk gaat bestrijden. Je kan in dit geval het beste de bloedluis met een speciale tang verwijderen uit het lichaam van de vogel of kip. Mocht het je opgevallen zijn dat de bloedluis zich is gaan nestelen in het hok van de dieren, dan kan je ze eenvoudig verwijderen met een hittepistool. Bloedluis kan namelijk zeer slecht tegen hitte en gaan vrijwel altijd direct door als een hittepistool wordt gebruikt. 

 

Waar kan je bestrijdingsmiddelen kopen?

Als je bestrijdingsmiddelen wilt kopen om te voorkomen dat je kippen of vogels last krijgen van bloedluis, dan kan je dit het beste doen bij een webwinkel. Hierdoor weet je namelijk honderd procent zeker dat de bestrijdingsmiddelen effectief zullen zijn. Ook ben je in de meeste gevallen goedkoper uit dan het aanschaffen van bestrijdingsmiddelen bij een tuincentrum. 

 

Door Suzanna