Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nu de koudere maanden aanbreken, transformeren we onze tuinen tot gezellige en uitnodigende buitenruimtes. Hoewel de winter aanklopt, hoeft dat niet te betekenen dat je de tuin moet mijden. Met enkele slimme aanpassingen en warme toevoegingen kan jouw tuin een oase van comfort worden tijdens het winterseizoen. In deze blog vertel ik je hier over. Lees je mee?

1. Verwarmende Elementen

Overweeg het toevoegen van warmtebronnen aan je tuin. Een vuurkorf, terrasverwarmer of zelfs een buitenhaard kunnen een knusse sfeer creëren en warmte bieden terwijl je van de buitenlucht geniet. Omring ze met comfortabele stoelen of banken, zodat je gasten en jijzelf comfortabel en gezellig blijven.

2. Dekens en Kussens

Zorg voor voldoende dekens en kussens om warmte toe te voegen. Leg zachte dekens over stoelen of banken en voorzie kussens met winterse texturen en materialen. Gasten kunnen zich gemakkelijk nestelen en genieten van de frisse lucht terwijl ze lekker warm blijven. Een koude neus is prima, maar koude tenen hebben we liever niet.

3. Tuinverlichting

Met de dagen korter in de winter, is sfeervolle verlichting essentieel. Hang sfeervolle lichtslingers op, plaats lantaarns of kaarsen voor een warme gloed. Niet alleen zorgen ze voor een romantische ambiance, maar ze verlichten ook de tuin op een betoverende manier. Je kan buiten grondspots van tuinverlichtingswinkel.nl installeren als verlichting voor je tuin in het algemeen, naast de sfeerverlichting.

4. Wintergroen en Kleur

Hoewel de meeste planten in de winter in rust zijn, kun je toch kleur en leven toevoegen aan je tuin met wintergroene planten en kleurrijke bloemen. Denk aan winterharde bloeiers zoals kerstrozen of siergrassen die in de koudere maanden blijven stralen. Zo behoud je kleur in je tuin en dat ziet er toch een stuk gezelliger uit.

5. Beschutting tegen de Elementen

Zorg voor beschutting tegen regen en wind. Plaats een overkapping, investeer in een mooie pergola of plaats windschermen om een comfortabele buitenruimte te creëren waar je zelfs op koudere dagen kunt ontspannen. En zodat je dus altijd beschut zit. Je maakt zo eigenlijk een soort woonkamer in de buitenlucht.

6. Een Warm Drankje

Maak een hoekje voor warme drankjes. Een kleine thee- of koffiehoek met een waterkoker en een selectie warme dranken maakt de tuinervaring in de winter extra gezellig. Zo ga je toch sneller buiten zitten, ook als het guur is.

Door deze tips toe te passen, kun je je tuin omtoveren tot een warme en gastvrije plek, perfect om van de winterse sfeer te genieten.

Door Suzanna