Geen widgets gevonden in de zijbalk
wandtegels

Door de jaren heen is er veel veranderd. Ook op badkamer gebied. Denk maar eens aan de badkamers van jaren terug. In de tijd waarin men zo verzot was op oud bruin. De kleine vierkante tegeltjes met vintage bloempatroon bijvoorbeeld. Kleuren als groen en bruin werden rijkelijk gebruikt. Door de jaren heen zijn we dus enorm veranderd van stijl. Het lijkt alsof we de eenvoud opzoeken door gebruik te maken van sobere kleuren. Toch is er zo veel meer. Laten we een kijkje nemen naar een aantal trends.


Creatief met tegels.


Thinking outside the box. Vaak zijn we geneigd om voor een veilige keuze te gaan. We kiezen een vloertegel en proberen daar wandtegels bij te zoeken. Veilige kleuren en vaak een grote tegel. Een gemakkelijke tegel. Als je kijkt naar het aanbod zouden we het zo gek kunnen maken als we zelf willen. Mozaïeken met kleine tegeltjes om een prachtig patroon in je douchecabine te creëren, spelen met licht en donker. De zogezegde ‘statement tegels’.


Marmer.


Het lijkt wat over de top. Een misvatting over marmer is dat het nog altijd wordt gezien als iets ouderwets of zelfs goedkoop. Marmer, wanneer het goed gebruikt wordt kan een gevoel van luxe overbrengen. Het is een tijdloze stijl die telkens terug blijft komen in ons interieur. Gecombineerd met zwart, rosé of goud zorgt het voor een simplistisch maar rijke sfeer.


Buiten naar binnen.


We houden van de natuur! Aardetinten en botanische patronen. Het gebruik van hout in de badkamer, gecombineerd met planten. Op subtiele wijze wordt de buitenwereld naar binnen gebracht. Denk ook aan zeeppompjes van natuurlijke materialen. Bamboe, stenen en hier en daar een ‘touch of green’. Je kunt deze stijl heel minimalistisch houden of helemaal opgaan in het jungle thema!


De duisternis opzoeken.


Wit meubilair is een standaard geworden in onze badkamers. Witte baden of toiletten. Voor de echte durfal, ga eens voor het tegenovergestelde. Zwart. De zwarte badkamer is misschien niet voor iedereen, maar als je het aandurft is het een authentieke stijl. Stap in een nieuwe wereld. Maak gebruik van Gouden kranen en accessoires om de ultieme luxe te realiseren.
Toch iets te veel voor jouw doen? Draai het om. In plaats van die zilveren kraan, neem er een in mat zwart. Door deze kleur voorzichtig toe te passen in je badkamer interieur maak je van iedere alledaags design iets verfrissends.
Hopelijk kun je met deze trends alvast een paar ideeën opdoen om van jouw badkamer iets speciaals te maken.

Door Suzanna