Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is een probleem die vaker voorkomt dan je denkt. Overmatig zweten is eigenlijk iets wat volledig normaal is en daarom niet echt iets waar jij jezelf voor hoeft te schamen. Het probleem zit hem in de zweetvlekken en zweet geur die in jouw kleding blijft hangen. Dit is wel iets waar we door de jaren heen vervelende associaties bij maken. Het lijkt in sommige gevallen wel zo dat er helemaal niks tegen is te doen. Toch is niets minder waar! Ben jij benieuwd wat je tegen zweetvlekken en die vervelende geur kan doen? Lees dan snel verder voor een paar handige tips!

Draag een goede deodorant

En heb deze ook altijd bij je. Het is misschien een tip waarvan je denkt “gaan we weer, alsof ik dat nog niet weet”. Toch is het zo dat veel mensen zelfs hier al niet meer over na willen denken omdat ze het hebben afgezworen.

Ja, deodorant kan niet altijd de oplossing zijn, maar met het schoonhouden van jouw oksels kom je al een heel eind! En deo kan hier goed bij helpen.

Draag een Fibershirt

Ben je nog niet bekend met dit merk? In dat geval moet je jezelf voorbereiden om versteld te staan. Fibershirts heeft namelijk een eigen shirt ontwikkeld dat jou beschermt tegen zweetvlekken, geur en andere vervelende bijkomstigheden van overmatig zweten.

Hoe ze dat doen? Het anti zweet shirt wordt gemaakt van een speciale microvezel die zorgt voor de lucht regulatie onder het shirt. Met andere woorden: het shirt ademt. Ook zijn de shirts voorzien van speciale okselpads. Deze pads bestaan uit drie verschillende lagen, waaronder één die gemaakt is van een waterafstotende stof. Het proberen waard dus!

Je ruikt wat je eet

Denk na over je voeding! Geloof het of niet, maar voeding speelt echt een grote rol in hoe jij ruikt. Niet alleen uit jouw mond, maar ook op de plekken waar je veel zweet kan jouw voeding zijn sporen achterlaten. Vermijd dus zo veel als mogelijk het eten van knoflook en uien de dag voordat je weet dat je iets belangrijks of spannends moet gaan doen.

Jouw voeding speelt ook nog op een andere manier een rol. Met name pittig eten. Het is namelijk zo dat pittig gekruid voedsel jouw hart sneller laat kloppen, waardoor je meer gaat zweten. Laar die Shiratcha saus dus maar even staan de volgende keer. Het is voor jouw eigen bestwil.

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Tot de volgende keer.

Door Suzanna