Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als het honkbal seizoen weer is begonnen ben ik ieder weekend met mijn zoon op pad. Honkbal is niet zo heel populair als voetbal of als hockey. Daardoor heb je wel eens dat je veel verder moet rijden om een tegenstander te vinden. Hierdoor is honkbal echt wel een dagbesteding op de zaterdag. Daarnaast wordt honkbal niet het hele jaar door gespeeld zoals andere balsporten. Het seizoen start vaak op de eerste zondag van april en eindigd op de eerste zondag van oktober. 

Het mooie aan de sport

Honkbal is een sport die soms heel lang kan duren. Een gemiddelde honkbal wedstrijd kan wel tot 3 uur in beslag nemen! Daarom is het soms wel een behoorlijke dagbesteding die je ervoor over moet hebben. Ik houd er van! Elk seizoen weer gaan we met smarten kijken bij onze zoon die ervan droomt om later in de Verenigde Staten te spelen. Daar is de sport ontzettend populair en behoort het tot de drie grootste sporten van Amerika. Bij honkbal gaat het erom dat je meer runs maakt dan de tegenstander. De tegenstander gooit de bal vanaf de pitch richting de slagman en moet binnen het bereik van de slagman de bal mikken. De slagman slaat vervolgens zo hard mogelijk de bal weg zodat de tegenstanders deze moet pakken. 

 

Zodra de bal in de lucht is moet de slagman, en eventueel teamgenoten die eerder de bal hebben geslagen, zo snel mogelijk naar het volgende ‘honk’ rennen. De tegenstander moet dan proberen de bal naar een medespeler te gooien die bij een honk staat, voordat de speler van het team dat aan het slaan is bij het honk is. De speler moet vervolgens aangetikt worden en dan is de speler uit getikt. 

Een harde sport

Ondanks dat het spel 3 uur duurt en niet 3 uur lang volledig intensief is maar vaak heel even explosief, is het wel een keiharde sport. Werpers kunnen namelijk soms wel een snelheid halen van boven de 100 kilometer per uur. Professionals zitten soms zelfs op de 160 kilometer per uur, ongelofelijk! Daarnaast zijn de ballen die slagmannen slaan nog gevaarlijker. Professionele slagmannen kunnen wanneer zij een bal vol raken, snelheden behalen tot wel 200 kilometer per uur. Dit maakt honkbal niet een sport voor watjes. 

Gelijk op pad

Afgelopen zaterdag kwam mijn zoon Mats er achter hoe hard deze sport kan zijn. Hij kreeg namelijk een honkbal vol in het gezicht toen de slagman de bal heel goed raakte. Hij verloor hierdoor direct zijn twee voortanden. Wij zijn toen razend snel naar de spoedtandarts Amsterdam gegaan, Dental 365. Hier kon Mats gelijk behandeld worden en konden ze zijn voortanden, wat er nog van over was, repareren. Behoorlijk schrikken maar het is uiteindelijk helemaal goedgekomen. Voortaan moet Mats wel met een bitje spelen, uit solidariteit en beschermen hebben zijn teamgenoten ook besloten om met een bitje te spelen.

Door Suzanna