Geen widgets gevonden in de zijbalk

Steeds meer mensen beginnen een eigen bedrijf, voornamelijk als zzp’er. Dankzij de komst van het internet is dit ook veel gemakkelijker dan voorheen. Je kunt met een laptop onder de arm heel veel verschillende diensten leveren. En er zitten veel voordelen aan een eigen bedrijfje. Je bepaalt je eigen uren en werkzaamheden, hebt veel meer vrijheid.  Toch komen bij een eigen bedrijf ook veel uitdagingen en moeilijkheden kijken. En veel bedrijven mislukken in de eerste jaren. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips die je moet weten wanneer je een eigen bedrijf begint.

Geen excuses

Talloze mensen dromen ervan ondernemer te worden, maar dat doen ze nooit. Ze zijn beladen met excuses en de angst om te falen. Van geld tot tijd tot verantwoordelijkheden, je kunt miljoenen redenen verzinnen om geen eigen bedrijf te starten. Laten we eerlijk zijn, het is eng om je eigen baas te zijn. In de meeste gevallen hebben startende ondernemers veel te verliezen met weinig inzicht in hun kansen op succes. Het is normaal dat je je zorgen maakt over de risico's van bedrijfseigendom. Maar excuses vertragen je alleen maar om je doelen te bereiken. Als je echt een bedrijf wilt starten, moet je de redenen om geen bedrijf te starten laten vallen. Zoek een oplossing voor het probleem in plaats van je erdoor te laten weerhouden.

Houd het simpel

Als je net als veel andere ondernemers bent, Heb je een zakelijk idee en ben je er klaar voor om ermee aan de slag te gaan. Pas op dat het concept niet te ingewikkeld wordt. Je zou kunnen eindigen met een duur, ingewikkeld eindproduct dat niemand wil kopen. Probeer als nieuwe bedrijfseigenaar klein te beginnen en focus te houden. Leer hoe je het bedrijfsidee kunt testen. Creëer een eenvoudige dienst van hoge kwaliteit. Een succesvol bedrijfsidee moet beloften aan klanten nakomen en verwachtingen overtreffen. Snijd onnodige aspecten van het aanbod weg, zeker als ze geld kosten. Als klein bedrijf heb je niet alle toeters en bellen van een gigantisch bedrijf nodig. Het wordt gemakkelijker om nieuwe dingen aan het bedrijf toe te voegen naarmate het groeit.

Besteed dingen uit

Als je een eigen bedrijf hebt zul je ook veel dingen doen die niet direct met de dienst te maken hebben. Denk aan administratie en klantenservice. Wanneer je het geld ervoor het hebt is een goede tip dit uit te besteden. Je kunt bijvoorbeeld een professionele antwoordservice zoals Bizziphone gebruiken voor je klanten vragen.

Door Suzanna