Geen widgets gevonden in de zijbalk

Heb je een eigen bedrijfje net als ik? Dan ben je natuurlijk altijd opzoek naar groeikansen. Hoe kan je verder groeien, meer klanten bereiken, meer klanten bedienen en uiteindelijk meer omzet draaien? Dit zijn allemaal zaken waar je als ondernemer mee bezig wilt zijn. Het komt vaak genoeg voor dat je geen tijd hebt om hierover na te denken aangezien bepaalde randzaken soms de overhand nemen. Toch is het leukste van ondernemen om verder te komen. Hoe? Daarvoor geven we je in deze blog een aantal tips. Een aantal tips die je direct kan toepassen en kan gebruiken voor jouw bedrijf, zodat ook jij verder kan!

Online groeien

Tegenwoordig is online de plaats om te groeien. Via online marketing kan je ontzettend veel mensen bereiken en je doelgroep bedienen. Om online zichtbaar te zijn kan je verschillende strategieën toepassen. Niet iedereen is thuis in deze wereld en daarom is het zaak om te kijken of je dit zelf wil doen of laat uitbesteden. Eén van de mogelijkheden die er zijn om online vindbaar te worden is door in te zetten op SEO. SEO staat voor search engine optimization. Onder SEO vallen een aantal disciplines die niet altijd even makkelijk zijn om uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan Linkbuilding. Wij raden daarom om aan om linkbuilding uit te besteden aan een bureau. Linkbuilding uitbesteden kan je het beste laten doen door een gespecialiseerd SEO bureau. Een SEO bureau is vaak gespecialiseerd in het bouwen van een goed netwerk omtrent waardevolle links.

Naast SEO kan je natuurlijk ook gebruik maken van Google Ads. Google Ads zijn die advertenties bovenaan de zoekmachines. Wanneer je gebruik gaat maken van Google Ads betaal je Google rechtstreeks een bepaald bedrag om bovenaan te komen. Er zijn een aantal indicatoren die bepalen op welke plaats je komt. De pagina achter je advertentie en de hoogte van je bod zijn een voorbeeld van die indicatoren.

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Heb jij wel eens gekeken naar jouw bedrijfsprocessen? Hoe pak je bepaalde dingen aan hoe ga je te werk. Vaak zijn er veel quick wins te halen voor kleine bedrijven op gebied van bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het werven van personeel, het doen van sales om nieuwe klanten te werven maar ook het proces zodra er een klant binnenkomt. Vaak kan dit veel efficiënter zonder dat je waarde verliest voor je klant. Het is namelijk belangrijk dat je jouw klant altijd op nummer één zet zodat je uiteindelijk kan uitbreiden.

Door Suzanna