Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een gala kent strikte kledingvoorschriften. Niet alleen voor mannen, ook voor vrouwen. Vaak wordt op de uitnodiging de dresscode al aangekondigd: black tie of feestelijk. Door je netjes te kleden en je te houden aan de dress code toon je respect naar de organisator van de gelegenheid. En met ieder op zijn mooist maak je er echt een bijzondere gelegenheid van.

Gala

Uitgenodigd voor een gala? Dan kan je uitgaan van een formele en chique dresscode. Op een gala dienen dames een lange galajurk te dragen. Op een gala kun je experimenteren met de kleur van je outfit, deze hoeft niet per se zwart te zijn. Zorg dat de kleur en de stijl van je outfit past bij het evenement.

Say yes to the dress

Een galajurk is de eerste stap. De jurk moet tot aan de hak worden gedragen. De jurk kan strapless zijn, maar niet met een te diepe decolleté. Een gala is immers een chique aangelegenheid, en een te diep decolleté is nooit netjes. De jurk is gemaakt van een licht en elegant stofje, niet te zwaar. De jurk verhult vaak weinig, een reden dat veel vrouwen zich druk maken om deze outfit. Als je een gala jurk gaat kopen, zul je daarom vaak ook passend ondergoed kopen. Met een naadloos ondergoed dames een gestroomlijnde verschijning en worden de vrouwelijke vormen mooi geaccentueerd.

Essentiële accessoires

Net zo cruciaal als de galajurk zelf zijn de accessoires die je er bij draagt. Deze maken de outfit echt compleet. Een clutch is misschien wel de perfecte accessoire voor een gala. In dit kleine tasje kun je je lippenstift, pinpas en telefoon kwijt. Meer hoef je niet mee te nemen. Grotere tassen horen niet thuis op een gala. Als het wat fris is, kun je een brede sjaal (stola) omslaan. Een jas draag je alleen als het echt niet anders kan. Zorg dan voor een nette lange jas, die je losjes over je schouder laat hangen.

Schoenen

Pumps zijn de schoen bij uitstek voor een gala. Houd er rekening mee dat je op een gala vaak de hele avond staat en/of danst. Veel vrouwen maken de fout voor hoge hakken te kiezen – zeker wanneer je je lengte niet mee hebt. Halverwege de avond zal je de keuze moeten maken om de pijn in je voeten te slikken, of je hakken toch uit te trekken. Pumps zijn daarom de beste optie. Zorg dat je schoenen passen bij de rest van je outfit, bijvoorbeeld door deze te matchen met je clutch en sieraden. Als je jurkje wat eenvoudiger, kun je ook best uitpakken met je schoenkeuze.  

Door Suzanna