Geen widgets gevonden in de zijbalk

In je kindertijden tekende je misschien wel heel wat af. Overal waar je heen ging werd de kleurdoos mee naartoe genomen en de kleurplaten of papier konden niet ontbreken. Ik werd er als kind in ieder geval heel rustig van en kon mij uren vermaken. Of dit nou alleen met een pen was of alle kleuren van de regenboog. Verveelde je je, dan werd er vaak gezegd dat je maar iets moest gaan tekenen. Hoe ouder je wordt hoe minder je gaat tekenen. Tot je op een leeftijd komt dat je helemaal niet meer naar het potlood grijpt. Eigenlijk heel zonde, want tekenen is heel goed voor je. Niet alleen voor de rust maar voor veel meer dingen. Hieronder een aantal tips waarom je weer moet beginnen met tekenen. Kan je nou echt niet tekenen? Dan is het goed om aan de slag te gaan met een tekencursus om niet alleen het nut, maar ook de lol ervan in te gaan zien. 

Hand-oog coördinatie verbeteren

Dat je tekenen als kind deed hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je dat als je ouder wordt niet meer kan doen. Het is buiten vermaak om dus ook heel goed voor ons brein. Tekenen verbeterd de hand/oog coördinatie. En waar is dat dan allemaal goed voor? De meest dagelijkse activiteiten die je uitvoert, vereisen hand-oog coördinatie, wat de reden is waarom het belangrijk is deze zo goed mogelijk te ontwikkelen, maar dus ook te onderhouden. Hoe ouder je wordt hoe belangrijker het is om dit te blijven oefenen. Kinderen krijgen tegenwoordig als ze zich vervelen, een Ipad onder hun neus geschoven. Zij zullen later misschien wel minder hand-oog coördinatie hebben dan uit de tijd dat tekenen je enigste optie was. 

Herinneringen beter onthouden 

Hoe ouder je wordt, hoe meer je dingen vergeet. onbewust gaan we steeds meer dingen vergeten zonder dat we het door hebben. Maar door naar het potlood te grijpen en te gaan tekenen kan ook hier aan gewerkt worden en kunnen we langer herinneringen en ervaringen blijven onthouden. Door te tekenen blijft dit beter opgeslagen in je brein en kan je momenten in het verleden levendig voor de geest halen. Hoe kan dit? Dit heeft namelijk te maken met het ontwikkelen van extra synapsen die worden toegevoegd aan de neurotransmitters. Het klinkt heel ingewikkeld, maar ook voor je herinneringen onthouden is tekenen dus goed. 

Voor de fun 

Het kan natuurlijk zijn dat je weer begint met tekenen omdat het goed is voor je geestelijke gezondheid, maar ook omdat je tekenen gewoon heel leuk vind. Misschien deed je het als kind al veel maar kwam je op een leeftijd dat het niet meer cool was. Die tijd is geweest. Jong en oud gaat weer aan de gang met tekenen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het al die jaren niet hebt gedaan omdat je het simpelweg niet zo goed kan. Iedereen kan tekenen en anders kun je het wel door een tekencursus leren. Bij de tekencursussen van Soofos leer je vooral om de informatie die je ziet, goed te verwerken en op papier te zetten. Bij de vertaling van het zien en het tekenen gaat het vaak fout. In deze tekencursus leer je op een andere manier kijken. 

Door Suzanna