Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ben je op zoek naar een voordelig contract omtrent energie zakelijk, maar heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken? No worries: er zijn volop tips en tricks te verzinnen waarmee je geld kunt besparen op je zakelijke energie. Dat is fijn, want geen enkele ondernemer betaalt graag te veel voor een energiecontract. Het geld dat je overhoudt door te besparen op je zakelijke energie kun je immers beter besteden voor andere zaken binnen je onderneming. Hoe je precies goedkope zakelijke energie scoort lees je in dit artikel met drie handige en eenvoudig toe te passen tips.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Een van de meest eenvoudige stappen die je kunt zetten om geld te besparen op je zakelijke energie is het beginnen met energie vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar de beste aanbieding omtrent zakelijke energie doe je er goed aan om regelmatig diverse energiecontracten met elkaar te vergelijken. Hier bespaar je namelijk flink wat geld mee. Gebruik hier altijd een zakelijke energievergelijker voor om geld én energie te besparen. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Uiteraard kun je zelf op zoek gaan naar een passende aanbieding, maar wanneer je een energievergelijker gebruikt weet je binnen no time wat er aangeboden wordt door verschillende energieleveranciers. De tijd die je daarmee bespaart kun je beter in je bedrijf steken. Extra tip: gebruik na ieder zakelijk energiecontract een zakelijke energievergelijker. Er is immers altijd ergens anders een betere deal te vinden.

Let op de opzegtermijn van je huidige energiecontract

Er zijn nog meer trucs die je kunt toepassen waarmee om uiteindelijk minder te betalen voor je energiecontract. Zo is het belangrijk om te letten op de opzegtermijn van je huidige contract. Het is namelijk niet helemaal de bedoeling om je energiecontract eerder dan afgesproken op te zeggen. Wanneer je een zakelijk energiecontract afsluit, doe je dit voor een bepaalde tijd. Dit wordt vastgelegd in de voorwaarden van je contract. Op basis van die afspraak koopt je energieleverancier energie in. Zie jij tussendoor een interessante aanbieding, maar is je energiecontract nog niet verlopen? Dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete bij je huidig leverancier. Dat is een geldbedrag dat je betaalt voor de energie die je beloofd had af te nemen. Dat bedrag betaal je nog bovenop het energietarief van je nieuwe contract. Al met al kan je dit dus heel wat geld kosten. Daarom is het aan te raden om alleen over te stappen wanneer dat daadwerkelijk kan binnen de opzegtermijn, zodat je alsnog het meest scherpe tarief betaalt.

De einddatum van zakelijke energie is ook belangrijk

Het is niet alleen de opzegtermijn waar je op moet letten om te profiteren van voordelige energie. Wil je niet meer betalen dan nodig voor je zakelijke energie dan is het ook goed om te letten op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt namelijk ook niet te laat zijn met het opzeggen van je zakelijke energie! Vergeet je om op tijd je contract op te zeggen en over te stappen dan mag je energieleverancier je huidige contract stilzwijgend verlengen. In eerste instantie lijkt dat niet zo’n probleem wanneer je tevreden bent met het energietarief dat je betaalt. Je moet alleen wel weten dat je op deze manier nooit het laagste tarief betaalt; verlengingstarieven liggen behoorlijk hoog en zijn alles behalve voordelig. Zorg er daarom voor dat je net als bij de opzegtermijn de einddatum hebt opgeslagen of opgeschreven, zodat je precies op tijd kunt beginnen met het vergelijken van energie. Alleen op die manier scoor je het meest scherpe tarief.

Door Suzanna