Sparen is al een aantal jaar niet meer rendabel. Daarom kiezen steeds meer mensen andere manieren om hun geld meer waard te laten worden. Bijvoorbeeld door te beleggen in aandelen, te investeren in leningen voor bedrijven via crowdfunding of te handelen in cryptovaluta zoals bitcoins. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen extra hypotheek af te lossen, zodat je maandelijkse lasten dalen. Tevens is het een optie om te investeren in vastgoed. Dat kan op twee manieren. Door in obligaties te beleggen of door een pand te kopen. Als je kiest voor dat laatste, kan je gaan voor een pand dat direct verhuurbaar is of voor een pand dat nog opgeknapt moet worden. Door het huis in betere staat te brengen, wordt het uiteraard meer waard en kan je op deze manier dus flinke winst maken als je het pand vervolgens weer verkoopt. Maar je kan het ook eerst nog een tijdje verhuren. Bijvoorbeeld voor korte periodes via Airbnb of langere periodes aan particulieren of aan bedrijven. In het geval er meerdere huurders in je pand terecht kunnen, is het aan te raden het beheer van de Vereniging van Eigenaren uit te besteden aan een kantoor dat hierin gespecialiseerd is. Laten we de reden hiervan nader bekijken.

Het belang van goed VvE beheer

Ten eerste is het niet alleen prettig, maar ook essentieel om het contact met je huurders soepel te laten verlopen. Niets is zo vervelend voor zowel de verhuurder als de huurder(s) als de communicatie niet goed gaat of afspraken niet worden nagekomen. In extreme gevallen kan dit zelfs veel tijd, geld en kopzorgen kosten. Wanneer je het VvE beheer door een expert laat uitvoeren, kan je veel vervelende situaties voorkomen. Zo’n partij kan vele zaken voor je uit handen nemen. Denk aan de administratieve zaken, het verhelpen van technische mankementen, het financiële beheer en het opstellen van een huishoudelijk regelement. De beheerder neemt de coördinatie en communicatie tussen verhuurder en huurders op zich, waardoor alle afspraken netjes worden nagekomen en alles naar behoren verloopt.

Kies een aantrekkelijke regio

De grootste vraag naar huurruimte is uiteraard in de grote steden. Als je dus gaat investeren in vastgoed, is dit daarom het meest rendabel om dit in de regio Amsterdam, Utrecht, Haarlem of Rotterdam te doen. Verken de markt goed en maak voor jezelf een duidelijk plan voor wat je voor ogen hebt en hoe je het wil aanpakken. Doe research naar een goede VvE beheerder die voor jou alle verhuurzaken op zich neemt, zoals VvE Amsterdam. Zij zorgen voor korte communicatielijnen, professioneel onderhoud en een scherpe prijsstelling, zodat jij met een gerust hart je pand verhuurt en kan genieten van de voordelen die jouw investering je opleveren.