Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als ik zie wat de modetrends gaan worden, kijk ik erg uit naar komend voorjaar. Het voorjaar van 2020 wordt op het gebied van mode voor dames erg stijlvol. De jaren 70 folklore look is bijvoorbeeld weer helemaal terug. En ook de geliefde dieren prints  mogen dit voorjaar weer uit de kast gehaald worden. Benieuwd naar de trends van het aankomende voorjaar? Lees dan gauw verder!

Lief en stoer

De lente en zomer van 2020 wordt qua mode een seizoen met tegenstrijdigheden en verzoeningen van stijlen. Aan de ene kant wordt het allemaal wat liever en zachter, denk aan bloemenprintjes en pastelkleuren. Aan de andere kant mag het ook dit jaar weer lekker stoer en nonchalant, zoals leer en felle kleuren. Lief en stoer kun je prima combineren in een outfit, en dat werkt vaak erg goed. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, lange jurk met zachte aardetinten gecombineerd met stoere, zwarte laarzen eronder. Of een wijde, stoere broek met vrouwelijke hakken. Dit seizoen is de regel dat er geen regels zijn, en dat betekent dat de fashionista’s onder ons vrij spel hebben in het samenstellen van outfits.

Een voorjaar met printjes

Printjes beloven het komend seizoen ook weer enorm in trek te zijn. De dieren prints mogen weer, maar ook jungle planten en palmbladeren doen het dit jaar goed. En dat mag ook zeker gecombineerd worden. Hoe wilder, hoe beter. Naast de jungle vibes gaan we dit seizoen ook voor wat lievere printjes. We mogen bijvoorbeeld wederom de bloemetjes buiten zetten: de bloemenprint jurk is een lente klassieker, en bijna elke vrouw heeft er nog wel eentje in de kast liggen. Verder maken we het dit voorjaar gezellig met polka dots en brede, kleurige strepen. Let er bij het dragen van strepen wel op waar jij het accent op wilt leggen. Horizontale strepen maken visueel breder, en verticale strepen maken langer en smaller.

Kort, korter, kortst

‘Kan ik een korte broek aan?’ is een vraag die we ons elke dag in het voorjaar stellen. We zijn in ons kikkerlandje nou eenmaal niet gezegend met het meest stabiele en warme weer. Maar het antwoord op die vraag is dit seizoen volmondig: ‘ja!’ Shorts en zelfs hotpants zijn dit voorjaar een ware favoriet. Maar ook de beruchte Bermuda broeken maken een comeback. Idealiter combineer je de shorts dit seizoen met een bijpassend jasje, blazer of top. En niet getreurd: als het toch iets te koud is voor blote benen, mag je dit jaar gewoon een panty onder de korte broek of dames rokken aan. 

Door Suzanna