Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ik hou erg van winkelen, ik vind niets leuker dan om lekker met vriendinnen de stad in te gaan en te shoppen. Dit voelt altijd als een middagje uit. Maar ik ontdek ook meer en meer de voordelen van online winkelen. Zo makkelijk, en zo veel keuze! Vanuit huis kun je letterlijk alles bestellen en met een paar klikken komt je bestelling dan jouw kant op. In deze blog noem ik een paar van de voordelen van online winkelen en hoe dit je leven makkelijker kan maken. Veel leesplezier!

Online is er meer keuze

Een van de grote voordelen van online winkelen vind ik het enorme assortiment dat tot jouw beschikking staat. Online is het aanbod gigantisch, hier kan geen echte winkel tegenop. Stel je de volgende situatie voor: voor een feest heb je een glittershirt nodig. Kans is groot dat je die niet kunt vinden in de stad op het moment dat jij het nodig hebt. Sommige winkels verkopen geen glittershirts, en als ze dat wel doen moet je maar net het geluk hebben dat jouw maat nog in de schappen ligt. Gefrustreerd ga je weer naar huis, zonder je felbegeerde shirt…
Hoe veel makkelijker is het dan om even online te kijken! Je hebt toegang tot ontelbare sites en webshops. Zo vind je altijd wat je zoekt

Zelf kijk ik vaak online voor items waarvan ik al weet dat ik ze in winkels lastiger kan vinden; bijvoorbeeld verkleedkleren voor mijn kinderen, bh grote maten of onderdelen voor elektronische apparaten. Als ik die in de stad wil vinden moet ik zeker meerdere winkels afgaan. Online heb ik het zo gevonden! Scheelt weer tijd en moeite.

Thuisbezorgd, wel zo makkelijk

Nog zo een voordeel van online winkelen vind ik dat je bestelling thuis wordt bezorgd. Dit scheelt vooral voor grote bestellingen. Laatst ging mijn koelkast kapot. Je kan dan zelf moeite doen, naar de winkel rijden, hopen dat je koelkast in je auto past, en dan thuis de buurman lief aankijken of hij helpt met tillen en aansluiten. Nee, dat kan makkelijker! Ik bestelde mijn koelkast online en een dag later stonden er twee monteurs mét koelkast voor de deur. Zo geregeld en zo veel makkelijker!

Niet goed? Lekker retourneren!

Helaas koop je soms ook wel eens iets waar je niet zo blij mee bent. Als je iets in een echte winkel koopt moet je dan helemaal terug naar de winkel om het daar te ruilen. En dan maar hopen dat je je bonnetje nog hebt… Online gaat dit zoveel makkelijker, veel webshops hebben een (gratis) retourservice. Je brengt je pakketje naar een pakketpunt en enkele dagen later heb jij je geld weer op je bankrekening. Ook dit scheelt weer heel veel moeite.

 

Door Suzanna