Geen widgets gevonden in de zijbalk

Normaal verhuizen is eigenlijk al best wel spannend. Opeens heb je een compleet nieuw huis, en moet je het eerst weer helemaal van jou maken. Al helemaal als het je eerste keer verhuizen is, en je voor het eerst op jezelf gaat wonen is het erg spannend. Maar er is altijd baas boven baas, en verhuizen naar het buitenland is hier zeker wel het meest spannend. Want je hebt niet alleen opeens een heel nieuw huis, in een buurt die je niet kent. Je zit ook in een compleet ander land, dus ook de cultuur en gewoontes zijn waarschijnlijk anders. Dus dan helpt het heel erg als je verhuizing wel goed verloopt, zodat jij je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. Maar wat kan je dan doen om het makkelijker te maken?

Wees niet bang om wat achter te laten

Zoals eigenlijk ook met normaal verhuizen, kan je niet alles meenemen. En dan vooral omdat je naar het buitenland gaat, is het belangrijk dat je zo compact en efficiënt mogelijk inpakt. Dat zal dus betekenen dat je helaas wat dingetjes achter moet laten. Dan heb ik het vooral over de grote objecten, die erg slecht te vervoeren zijn. Ook een goede regel die je kan gebruiken tijdens het inpakken is de 1 jaars regel. Heb je wat je in je handen houdt het afgelopen jaar gebruikt? Is het antwoord nee, dan kan het weg, is het antwoord ja, dan kan het mee naar je nieuwe huis. Zo kan je al heel makkelijk een hele hoop dingen afstrepen. Want het zal je zeker verbazen hoeveel voorwerpen jij in je huis hebt die je eigenlijk nooit gebruikt. Natuurlijk werkt deze regel niet met nostalgische objecten, maar over het algemeen ruimt het al lekker op!

Ga het niet zelf rondrijden

Dit ligt er ook een beetje aan hoe ver je woont van je nieuwe woonplek. Maar over het algemeen is het ontzettend veel geklooi als je alles zelf gaat rijden naar je nieuwe bestemming. Al helemaal omdat je tegenwoordig ontzettend veel services tot je beschikking hebt om dit voor je te doen. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk een pallet verzenden, met hierop alle spullen die jij mee wilt nemen. Dit wordt binnen de kortste keren afgeleverd waar jij het wilt hebben, en dan hoef je zelf helemaal niks te sjouwen. Het wordt ook simpelweg opgehaald bij je huis, wat dus al helemaal makkelijk is! En als je dat allemaal goed regelt, ben je voor je het weet al helemaal thuis in je nieuwe huis!

 

Door Suzanna