Geen widgets gevonden in de zijbalk

De lucht klaart op, het land gaat weer open en de virusdeeltjes lijken langzaam maar zeker hun meerdere te erkennen in onze vaccins. Overal komen mensen uit de holen waar ze in quarantaine zaten, met het hart vol levenslust en de broekzakken vol geld dat ze zoveel maanden nergens konden uitgeven. Volgens sommigen ligt zelfs er een legendarische zomer in het verschiet. Persoonlijk moet ik dat nog zien, maar het lijkt me niets teveel gezegd om te constateren dat er kansen voor ondernemers (in spe) liggen. Heb je altijd al een kroeg willen beginnen? Weet jij een recept voor de meest frisse frisdrank die iedereen gedronken moet hebben? Heb jij een creatief idee voor welke zakelijke onderneming dan ook? Dit is je kans!

Om te ondernemen moet je investeren

Veel beginnende ondernemers hebben niet zomaar een startkapitaal rondslingeren om hun dromen mee te verwezenlijken. Ze moeten hiervoor een zakelijke lening afsluiten. Dit hoort bij het ondernemingsrisico. Om dit risico behapbaar te houden, is het zaak om je goed te oriënteren voordat je een lening afsluit. Er zijn banken, particuliere kredietverstrekkers en overheidsorganen waar je terecht kunt voor een zakelijke lening. De rente is nog steeds erg laag. Ook in dit opzicht is er sprake van een gunstig ondernemersklimaat. Op de website Zakelijkbankieren.nl worden alle mogelijkheden voor een Zakelijke lening op een rij gezet. Ook in deze blog zal ik de opties kort uiteenzetten.

Het vinden van een passende zakelijke lening

Voor het vinden van de beste zakelijke lening, heeft Zakelijklenen.nl een tool ontwikkeld waarmee ondernemers snel kunnen zien wat de opties zijn. Eerst vul je enkele gegevens in (zoals het gewenste bedrag en het jaar van oprichting van je onderneming). Vervolgens worden je opties voorgelegd met betrekking tot een zakelijke lening. Zo worden de mogelijkheden van ABN Amro, Rabobank en ING naast elkaar gezet. Over het algemeen is het gemakkelijker om een zakelijke lening af te sluiten als je al een redelijke cashflow hebt, maar ook voor de beginnende ondernemer is er een zakelijke lening op maat. Erg interessant is bijvoorbeeld de tijdelijke regeling van de overheid genaamd Klein Krediet Corona. Hierbij staat de overheid garant voor de afgesloten lening. Welke zakelijke lening je ook nodig hebt, alle seinen staan wat mij betreft op groen voor de ambitieuze ondernemer. Dit is de kans om je ondernemersdroom te verwezenlijken! 

Door Suzanna