Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als startende ondernemer krijgt u te maken met verschillende verantwoordelijkheden die u in loondienst niet hebt. U zult meer kosten gaan maken en als ZZP’er is het belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van de privé kosten en zakelijke kosten die gemaakt worden. Om een duidelijk overzicht te houden, is een zakelijke rekening de oplossing. Er zijn verschillende zakelijke rekeningen waar u uit kunt kiezen. Daarom zal er verder ingegaan worden op de zakelijke rekening en wat de voordelen van een zakelijke rekening hebben zijn.

Zakelijke rekening

Vele ZZP’ers maken niet veel transacties in hun beginfase en daarom lijkt een zakelijke rekening overbodig. De overzicht tussen privé en zakelijk kan nog goed onderscheiden worden. Toch is het belangrijk om een zakelijke rekening af te sluiten als ondernemer. Het afsluiten van een zakelijke rekening heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is overzicht. Niet alleen voor u, maar ook voor uw boekhouder. De privé- en zakelijke kosten worden volledig onderscheiden van elkaar. Hierdoor heeft u een duidelijk overzicht van alle zakelijke kosten die u maakt. Een ander voordeel van het afsluiten van een zakelijke rekening is dat het een stuk professioneler uit ziet. U wilt immers dat de naam van uw onderneming op de factuur komt te staan.

Zakelijke rekening vergelijken

Er zijn verschillende zakelijke rekeningen bij verschillende banken die afgesloten kunnen worden. Het in aan uzelf om te bepalen welke zakelijke rekening er het best bij u past. Een zakelijke rekening afsluiten kost geld en als ZZP’er wilt u natuurlijk voorzien zijn van de goedkoopste zakelijke rekening. Daarom kunnen zakelijke rekeningen vergeleken worden. Met behulp van ZZP daily krijgt u een duidelijk overzicht van de zakelijke rekeningen die beschikbaar zijn.

Op basis van de beschikbare zakelijke rekeningen kan de keus voor de beste zakelijke rekening gemaakt worden. Houd hierbij rekening dat de goedkoopste zakelijke rekening kan verschillen van elkaar. ZZP'ers met minder transacties per jaar hebben liever een zakelijke rekening die goedkoper zijn in minder transacties en cash-backs. Oriënteer uzelf daarom goed in de voorwaarden van de zakelijke rekeningen en maak op basis van de voorwaarden de juiste keus.

Zakelijke rekening afsluiten

Bent u op zoek naar de beste zakelijke rekening ZZP die het best bij u past? Dan raad ik de website van ZZP Daily aan. Op de website vind u een overzicht van de beschikbare ZZP zakelijke rekeningen en bijbehorende informatie. Aan de hand van alle beschikbare informatie kunt u de beste keus maken. Zeker een aanrader, dus neem een kijkje op de website en kies voor een zakelijke rekening die het best bij u past. 

Door Suzanna