Het is een zware tijd voor iedere ondernemer. Omdat er minder gewerkt kan worden kom je al snel achter te liggen op concurrentie, waarbij het thuiswerken misschien iets makkelijker gaat. Klanten zullen misschien liever in andere dingen investeren waardoor je ze kwijtraakt, je zult zelf misschien wel medewerkers moeten ontslaan om dit verlies weer goed te maken. Om nog maar niet te spreken over mensen in de horeca met een nul-uren contract, of bijvoorbeeld kleding winkels die moeten sluiten omdat ze in deze tijd simpelweg niet essentieel genoeg zijn.  

Nu meer dan ooit is het belangrijk dat je juist deze ondernemingen steunt. Dus niet online gaan bestellen bij grote warenhuizen die nog door kunnen gaan en je verleiden met een grote sale, maar juist blijven investeren in je lokale bedrijven die je steun nu harder dan ooit nodig hebben. 

Nieuwe regelingen

Veel bedrijven worden hier gelukkig enorm creatief van. Tattooshops en beautysalons komen met nieuwe acties zoals cadeaubonnen, zodat je vooraf kunt betalen en zo nu alvast wat meer speling geeft aan de medewerkers. Veel restaurants hebben er een afhaalservice bij bedacht, zodat zij nog iemand hebben om voor te koken, de bediening nu bezorger wordt, en ze toch nog een zakcentje kunnen verdienen. Sportscholen bieden online trainingen aan of laten klanten spullen lenen zodat ze zelf thuis kunnen blijven sporten. Iedereen probeert op zijn eigen manier de boel draaiende te houden, en hun klanten tevreden. 

Helaas blijven veel kledingwinkels hier wel enigszins in achter. Bezorgen is altijd mogelijk, maar om bezorging en retourneren gratis aan te bieden kun je toch weer veel verlies maken als je hierin moet gaan improviseren. 

Steun lokale bedrijven!

Probeer dus zelf op zoek te gaan naar kleinere lokale bedrijven die jouw hulp nodig hebben. Misschien vind je wel hele mooie nieuwe merken! Woon je in Amsterdam? Dan is Mason Garments misschien een leuk merk voor jou. Mason Garments heren en Mason Garments dames schoenen, er is voor iedereen wat wils. Het merk is in Amsterdam opgestart, en ooit heel klein begonnen. Als er in tijden zoals deze niemand was die aan dit soort bedrijfjes steun biedt waren ook zij nooit zover gekomen!

Onthou dus goed dat, als jij genoeg boft om in deze tijd wat geld achter de hand te hebben of nog te kunnen blijven werken, het nu meer dan ooit belangrijk is dat je dit geld slim uitgeeft. Steun hierin anderen die het minder makkelijk hebben!