Momenteel staat de wereld natuurlijk compleet stil. Helaas heeft dit ook vele negatieve gevolgen voor de economie. Dit betekent dat mensen helaas hun baan verliezen. En veel mensen zitten nu thuis te werken of hebben niks te doen thuis. Toch geeft dit ook veel kansen. Er zijn steeds meer mogelijkheden om via het internet vanuit eigen huis een bedrijfje te beginnen. Je kunt dit fulltime doen maar ook parttime ermee bijverdienen. Maar wat voor bedrijfje kun je vanuit huis beginnen? In dit artikel bespreken we een aantal opties voor een bedrijfje vanuit eigen huis.

Begin een blog of YouTube kanaal

Wanneer je creatief bent is een hele goede optie om wat extra geld bij te verdienen een YouTube kanaal of blog. Je kunt gemakkelijk een kanaal opzetten en jezelf filmen of een website opzetten en daar artikelen schrijven. Er zijn verschillende manieren om via YouTube je geld te verdienen. Veel mensen denken dat je een groot publiek nodig hebt om geld te verdienen maar dit is niet persé waar. Je kunt zelfs met een kleiner publiek inkomen genereren. Maar je moet het wel op de juiste manier aanpakken. Je krijgt via advertenties een stuk meer geld als je praat over zakelijke onderwerpen zoals investeren. Daarnaast kun je naast de advertenties die YouTube plaatst ook veel geld verdienen door bijvoorbeeld sponsors te krijgen. Er zijn veel bedrijven die via YouTube hun service of product promoten.

Verkoop je eigen creaties

Velen van ons hebben een hobby of passie waar we graag thuis mooie dingen maken. Een voorbeeld is schilderen. Een hele leuke manier om geld bij te verdienen met je hobby is door je creaties te verkopen. Je kunt beginnen met je creaties aanbieden voor een prijs aan vrienden en familie maar daarnaast is het ook goed mogelijk een website of web winkeltje op te zetten en je creaties via sociale media te marketen. Je kunt dan ook de kosten die je hebt om je hobby te beoefenen aanvoeren als bedrijfsuitgaven. Maar het wordt dan wel verplicht een administratie bij te houden. Ook zul je extra kosten hebben door verzendkosten en het aanschaffen van verpakkingsmateriaal.

Online lesgeven

Als je ergens heel goed in bent, een instrument bespelen bijvoorbeeld, is het heel leuk om les te geven. Maar wat tegenwoordig ook heel goed mogelijk is, is online lesgeven. Je kunt via videobellen lessen aanbieden en daar je klanten geld voor vragen. Er zijn coaches die op deze manier veel verdienen.