Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een auto is een behoorlijke investering, vooral als je deze niet dagelijks nodig hebt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een auto te delen. Greenwheels biedt bijvoorbeeld auto’s aan die jij voor een dag of weekend kunt huren. Op die manier hoef je niet de maandelijkse kosten te betalen, maar kun je toch op pad.

Wat houdt een auto delen precies in?

Car sharing is in principe heel gemakkelijk. Zoals eerder genoemd is Greenwheels een bedrijf dat car sharing aanbiedt. Wanneer jij van plan bent om dit te gaan doen is het eigenlijk heel gemakkelijk. Maak online een gratis account aan en kies een abonnement. Wanneer jij een auto wilt gebruiken reserveer je deze via de website of app. Als je dan bij de auto aankomt kun je via jouw eigen code de sleutel verkrijgen en kun je op pad!

Mocht je je afvragen of er een verschil zit in een auto delen en een auto huren dan is het antwoord heel simpel; jazeker, er zijn een aantal verschillen. Bij een autoverhuurbedrijf is het gebruikelijk dat jij naar de locatie van het bedrijf komt. Bij een auto delen staan er auto’s in verschillende steden op verschillende locaties. Wanneer je in de stad woont, kan het dan maar zo zijn dat je maar 50 meter hoeft te lopen om een auto te kunnen gebruiken. 

Een ander groot voordeel is dat je geen verplichte sleuteloverdracht hebt. Dit gaat samen met de code die je hebt verkregen. Bovendien kun je als je een auto deelt vierentwintig zeven een auto huren. Je zit dus niet vast aan de tijden van het verhuurbedrijf. Als jij de auto dus ‘s avonds nog nodig hebt, is het mogelijk om deze nog te huren. 

De verzekering

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar ben je dan wel verzekerd? In principe is de auto verzekerd. Mocht jij schade rijden dan heb jij wel nog een eigen risico. Hoe hoog dit is, is afhankelijk van wat je zelf hebt ingesteld in de Greenwheels app. Hoe lager je eigen risico, des te meer je per maand moet betalen voor je abonnement. Mocht je dan bijvoorbeeld schade rijden, dan betaal jij een klein gedeelte. Greenwheels zelf betaald dan het andere deel. Heb jij een hoog risico? Dan zul je ook meer moeten betalen als er wel iets gebeurt. Hoeveel dit is, is natuurlijk afhankelijk van de schade.

Iets anders wat ook fijn is om te weten is dat je niet hoeft te betalen voor de benzine of stroom van de auto. Dit zit al bij de prijs inbegrepen en hoef je dus niet los voor bij te betalen.

 

Door Suzanna