Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het stormt en het waait op dit moment in Nederland, we zitten volop in de herfst en de winter staat voor de deur. We verwachten al jaren geen echte witte kerst meer en ook op wintersport gaan zit er dit jaar waarschijnlijk niet in door de nieuwe lockdown. Dit betekent dat we in plaats daarvan gewoon thuis zitten en dromen van betere tijden, de zomer bijvoorbeeld. Hopelijk is het de aankomende zomer weer beter gesteld met de wereld en kunnen we weer op vakantie. Maar als je nu alvast van de zomer wilt genieten, dan kun je dit het beste doen met een zomers biertje. Dus ook al is het winter, in dit artikel bespreken we de lekkerste biertjes voor in de zomer.

Brouwerij het Uiltje

Een nog ietwat onbekende, maar snel opkomende bierbrouwerij is bierbrouwerij het Uiltje. Deze bierbrouwerij ligt in Haarlem en produceert hun bier in stoere blikjes met cartoons van Uilen erop. Maar buiten het opvallende blik design, maakt brouwerij het Uiltje ook gewoon fantastisch zomers bier. Ze maken goede IPA’s die vol hoge kwaliteit hop zitten maar experimenteren ook veel met verschillende ingrediënten in hun bier. Denk aan ananas en perzik. Je kunt Uiltje bier gewoon in de Albert Heijn kopen maar als de deur niet uit wilt (wat ook handig is in deze gedeeltelijke lockdown) dan kun je het bier ook gewoon vanuit de brouwerij vers bij je thuis laten bezorgen. Probeer zeker de uiltje bird of prey ipa.

Corona

Het biermerk met de ongelukkigste naam van het jaar. Corona Cerveza is een hartstikke lekker en beroemd Mexicaans bier. Vaak heerlijk gedronken met een beetje limoensap is dit een zomers bier met uitstek. Helaas heeft het merk dit jaar ontzettend pech door het feit dat de naam van het bier hetzelfde is als de naam van het virus. Toch mag dit niet betekenen dat we geen Corona meer drinken. Dus koop een sixpack Corona en proost op dat de komende zomer maar weer normaal mag zijn.

IJwit van brouwerij het IJ

Natuurlijk is witbier zomers bier. En wat is beter dan een lokale bierbrouwer steunen die ook nog eens fantastisch witbier maakt. Als je in Amsterdam woont dan is het al hartstikke normaal om op een terras te gaan zitten en daar een IJwit te bestellen. Dit lekkere witbier smaakt fantastisch en is ook gewoon in de Albert Heijn verkrijgbaar. Dus voor het zomerse, Amsterdamse gevoel ga je snel een IJwit halen.

Door Suzanna