Geen widgets gevonden in de zijbalk

Velen van ons zullen er niet gelijk aan denken bij een zomervakantie maar Kroatië wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Vooral veel jongeren ontdekken Kroatië en merken dat er veel te beleven is in Kroatië. Waar we normaal aan de kust van Spanje of Italië liggen neemt Kroatië het over. In Kroatië ben je eigenlijk heel de zomer zeker van lekker warm en zonnig weer. De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust in de zomer is 25-28°C, heerlijk strandweertje dus. Maar wat zijn nou de leukste bestemmingen voor een zonnige vakantie, natuurvakantie of een feest vakantie?

Istrië

Een hele bekende vakantiebestemming is Istrië. Istrië is een paradijsachtig schiereiland met witte stranden en helderblauwwater. In de laatste tien jaar is het overgrote deel van de hotels gerenoveerd en hebben campings en privé-accommodaties hun voorzieningen verbeterd en uitgebreid. Istrië zal zonder twijfel ook in de komende jaren nog veel toeristen aantrekken. Istrië kent heel wat mooie kustplaatsen zoals Umag, Novigrad en Poreč. Van verschillende mooie badplaatsen tot culturele steden. Je kan verblijven in een van de luxehotels maar je kan ook kiezen voor een gezellige camping. Camping Istrië en camping Pag zijn echte aanraders in Kroatië.

Midden-Dalmatië

Midden-Dalmatië is ook een erg fijne vakantiebestemming. Deze plek straalt een en al ontspanning en gezelligheid uit. De streek heeft gezellige, levendige badplaatsen als Makarska en Tucepi, de historische steden Split en Trogir, maar ook rustige dorpjes als Omis en Baska Voda. Voor de kust ligt het eiland Brac, dat een perfecte familiebestemming is en het mooie eiland Hvar. Midden-Dalmatië is een fijne regio voor een ultieme zon-, zee- en strandvakantie. In Split vind je ook talloze warenhuizen en gezellige straatjes met boetiekjes. Ook vind je er verschillende merk outlets met merken zoals Benetton en Tommy Hilfiger.

Plitvicemeren

Als je nou wat meer van de natuur houdt dan zijn de plitvicemeren echt iets voor jou! De Plitvicemeren in Kroatië vormen één van de meest sprookjesachtigste natuurlijke taferelen van Europa. Wandel langs de talrijke meren met hun helderblauwe water en bewonder de sprookjesachtige watervallen waarlangs het water van het ene meer naar het andere stroomt. De Plitvicemeren maken deel uit van Nationaal Park Plitvicemeren, rond het plaatsje Plitvička Jezera in de provincie Lika-Senj. Deze watervallen behoren ook tot Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van de UNESCO. Momenteel telt het park 16 meren en niet minder dan 90 (!) watervallen. De bossen rond de meren en watervallen zijn het leefgebied van wolven, beren en lynxen.

Door Suzanna