Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wanneer er uren achter elkaar gelopen wordt, is het wel zo fijn als de schoenen aan de voet comfortabel zijn. Eigenlijk zijn er alleen maar verhalen en ervaringen te horen over hoe mensen allerlei krampen kregen, zeker in nettere schoenen. Comfortabele pumps zijn bijvoorbeeld niet altijd even makkelijk te vinden. Dit brengt de vraag op: zijn comfortabele schoenen, die ook nog eens net zijn, wel te vinden? Hier staan wat tips en voorbeelden voor de beste comfortabele schoenen!

Tip 1: de maat

Bij het kopen van nieuwe schoenen is het natuurlijk belangrijk om te letten op de maat van de schoen. Dit gaat niet alleen om lengtematen, maar ook om breedtematen. Er hoort genoeg ruimte te zijn voor de voet om wat op te zwellen door de dag heen, zonder dat er knelling ontstaat. Om deze reden is het een goed idee om ’s avonds of na een lange dag lopen schoenen te passen. Voeten zwellen op een natuurlijke manier op over de dag heen. Door op een later tijdstip schoenen te kopen, weet je zeker dat deze passen bij een iets wat grotere voet.

Tip 2: het materiaal

Naast de maat is het belangrijk om te letten op het materiaal waar de schoenen van gemaakt zijn. Het handigst is om te kiezen voor materiaal dat ademend is, zoals bijvoorbeeld leer. Zo komen er geen zweetvoeten tijdens het lopen. Daarnaast hoort het materiaal flexibel te zijn. Dit zorgt ervoor dat voeten goed kunnen afrollen en helpt om blaren te voorkomen.

Wat voorbeelden

Er zijn een paar soorten schoenen die over het algemeen door iedereen als comfortabel worden beschouwd. Natuurlijk is de sneaker hier eentje van. Sneakers zullen op veel werkplekken of bij specialere gelegenheden gedragen kunnen worden, al is dit niet overal zo. Gelukkig worden er steeds meer sneakers gemaakt die er netter uitzien, maar toch comfortabel zijn.

Dan zijn er nog sleehakken. Bij sleehakken loopt de hak door. Het is dus een soort hak, maar niet volledig. Gelukkig geven sleehakken wel de hoogte en de voordelen aan het postuur die andere soorten hakken met meegeven. Toch lopen sleehakken een stuk lekkerder en steviger.

 Er zijn veel verschillende soorten enkellaarsjes dames. Denk bijvoorbeeld aan veterlaarsjes, Chelsea boots, platte laarsjes of biker boots. Welke het lekkerste zit, zal verschillen per persoon. Wel kan er een overeenstemming gevonden worden in dat enkellaarsjes erg comfortabel kunnen zijn! Ze geven namelijk wat ondersteuning aan de enkel en houden deze tegelijkertijd nog wat warm. Heerlijk toch.

Door Suzanna