Geen widgets gevonden in de zijbalk

Je aankleden voor werk is geen gemakkelijke taak. Je wil er natuurlijk goed uitzien. Make-up is je beste vriend om je look af te maken. Make-up verbergt de donkere kringen onder je ogen, stressplekken, rommelig haar en een doffe huid op briljante wijze. Het overdrijven van make-up op werk kan echter een negatieve werking hebben. In dit artikel worden tips gegeven om fris en met een gezonde uitstraling op werk te komen.

Je gezicht reinigen

Ten eerste is het belangrijk dat je natuurlijk je gezicht wast en goed reinigt. Doe dat elke dag. Het liefst in de ochtend en in de avond. En het is het verstandig om dat met een gezichtsreiniger te doen die past bij je huidtype. Onderzoek welke gezichtsreiniger het beste bij je huidtype past. Spat wat water tijdens het reinigen op je huid. Daarnaast is het belangrijk om je huid te bevochtigen. Doe ‘s ochtends een vochtige crème op je huid om je huid te hydrateren.

Accentueer je ogen

Geen make-up is compleet zonder oogmake-up. Denk hierbij aan eyeliner, mascara en oogschaduw. Het dragen van oogschaduw op werk is optioneel, maar als je dat doet, ga dan voor zachte tinten, bij voorkeur in bruin of andere aarde kleuren. Definieer je ogen met eyeliner. En werk de oogmake-up af met een beetje mascara. Het is ook handig om de wallen onder je ogen weg te halen met concealer.

Lippen  

Voeg kleur toe aan je lippen. Daarbij kan het netjes zijn om een matte kleur lippenstift te nemen. Dat past goed bij zakelijke make-up. Matte lipsticks gaan langer mee dan glanzende en geven een professionele touch aan de make-up. Kies een matte lippenstift die geschikt is voor op kantoor en laat je lippen mooi uit de verf komen. Probeer felle kleuren te vermijden.

Blush

Op werk is het belangrijk om een vriendelijke uitstraling te hebben. Een snufje bronzen blusher benadrukt je beste gelaatstrekken en laat je er stralend en professioneel uit zien. Ook is het leuk om een zachte rode/roze kleur blush op je wangen te doen.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk wel om waar jij je prettig bij voelt om in te werken. Dus vind je het fijn om bijvoorbeeld niks op je lippen te dragen, vermijd dan de lippenstift. Je uitstraling doet er meer toe, dan wat je op je gezicht smeert. Het kan alleen helpen. Dus draag waar jij je prettig bij voelt en dan kan jij stralend verschijnen op je werk!

Door Suzanna