Het is vast niet jouw favoriete klus, maar het moet toch gebeuren. We krijgen het allemaal ook steeds drukker waardoor het schoonmaken van je huisje er wel eens bij in wil schieten. Ik hou er persoonlijk van om altijd alles meteen op te ruimen, zodat ik een opgestapelde troep voorkom. Maar afgezien van deze tip heb ik er nog een boel voor jullie op een rijtje gezet. 

Gebruik wegwerpdoekjes 

Ik ben een absoluut fan als het aankomt op wegwerpdoekjes. Deze gebruik ik zowel op werk om mijn flexplek schoon te kunnen maken als thuis. Binnen no-time kun je even de wasbak, toiletpot of zelfs keuken afnemen waardoor het er toch weer gelikt uit ziet. 

Een heerlijk geurend huis door stofzuigen

Stofzuigen vinden vele nog niet eens zo’n erge klus. Zet lekker je koptelefoon op met je favoriete muziek aan en dans door het huis terwijl alle stofjes weggehaald worden. Een tip die ik nu al een aantal jaren volg is om waspoeder op te zuigen in je stofzuiger. Daardoor zal de rest van het huis ook heerlijk geuren. 

Schoonmaakbedrijf inhuren

Dit is voor de luxe poezen onder ons, maar het kan toch erg veel rust geven om een schoonmaker in te huren. Terwijl jij aan het werk bent en geen tijd hebt kom je terug in een opgeruimd huis. Heerlijk toch? Wekelijks huur ik schoonmaakbedrijf Zeist in om mijn huis weer spik en span te krijgen. 

Streeploze vloer

Heb jij een laminaat vloer en geregeld last van strepen? Gebruik dan geen allesreiniger maar ammoniak om de vloer weer te laten stralen. Dit ruikt wel minder lekker, maar het is de beste oplossing voor een streeploze vloer. 

Kalk in de badkamer verwijderen

Wanneer je de kranen niet regelmatig droog maakt krijg je last van kalkaanslag. Om dit te verwijderen gebruik ik glansmiddel. Dit laat ik even een klein kwartiertje inwerken en vervolgens kan ik zo alle kalk eraf vegen. 

Even de magnetron oppiepen

In een magnetron blijven vaak etensresten maar ook erg veel vet kleven. Dit vet is hardnekkig en moeilijk schoon te poetsen. Door een bakje water met citroensap in de magnetron te zetten zal al het vet snel loslaten. Dit werkt erg goed en het fijne is dat je hier geen chemische middelen voor nodig hebt! 

Tegels schoonmaken

Ben je op zoek naar een goede manier om de tegels in de badkamer of keuken snel op te poetsen? Maak gebruik van water en bakingsoda. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het middel eraf met een natte doek. Binnen een mum van tijd heb je ook weer blinkende tegels in de badkamer of keuken!

Lees hier nog meer schoonmaak tips