Geen widgets gevonden in de zijbalk

Dieren zijn er in alle soorten en maten en overal ter wereld. Iedereen heeft wel eens een keer een dierentuin of safaripark bezocht en van de dieren kunnen genieten. Een wat kleinere groep heeft het voorrecht gehad om in Afrika in een park dieren in het wild te spotten. Dieren maken veel mensen blij of het nu op afstand is in de dierentuin of als huisdier, in beide gevallen worden we er blij van. Er zijn ook mensen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen die niet meer van hun eigen huisdier kunnen genieten. Hiervoor is een oplossing bedacht. Er zijn instellingen die programma’s opstarten waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om kwetsbare mensen te ondersteunen met behulp van een huisdier. Vrijwilligers geven zich samen met hun huisdier op. Als je geselecteerd wordt, krijg je een training. In deze training leer je meer over het begeleiden van jouw dier, specifiek in contact met cliënten. Vervolgens breng je wekelijks een bezoek aan mensen in zorginstellingen of aan mensen thuis.

Een huisdier voor uzelf

Als kind heb je er vast wel vaak over gedroomd of naar verlangd, een eigen huisdier. Voor veel kinderen is dit werkelijkheid geworden. In ons land leven heel veel huisdieren bij hun eigen baasje in huis. Van dat aantal maken katten een groot onderdeel uit. Katten zijn heel sociaal en worden graag geknuffeld. Het is wel zo dat katten zich goed op hun gemak moeten voelen. Mocht dit niet het geval zijn en merk je afwijkend gedrag of angst bij je kat, blijf hier dan goed op letten. Maar niet alleen katten zijn geliefde dieren, ook honden kunnen voor veel vreugde zorgen. Zo zijn er natuurlijk ook speciale blindgeleiden honden die slechtziende of blinde mensen helpen het leven wat makkelijker te maken. Maar geloof het of niet, honden kunnen zelfs voor hulp bij depressie zorgen. Als je een speciale band met je hond hebt opgebouwd kan hij voor veel steun zorgen. Of je maakt even je hoofd leeg door een lekkere wandeling met hem te maken. Dus als je online psycholoog even geen tijd voor je heeft, is er altijd nog je huisdier die je kan opvrolijken!

Dierentuin dieren

U bent er vast wel eens geweest in een dierentuin. Dierentuinen zijn tijdloos en blijven voor alle leeftijden leuk. In de dierentuinen kunt u de dieren vaak heel dichtbij bewonderen. In ons land hebben we veel mooie dierentuinen. De meest bekende is nog steeds Blijdorp in Rotterdam. Maar ook Beekse Bergen staat hoog op het lijstje van de leukste dierentuinen in Nederland. In Beekse Bergen kan je namelijk met je eigen auto door de wilde safari rijden waar dieren zelfs zo dichtbij komen dat je ze haast kan aanraken.

Door Suzanna