Geen widgets gevonden in de zijbalk

Lekker slapen is iets wat voor veel mensen vanzelfsprekend is maar voor heel veel anderen een utopie. Wakker liggen is een onderschat probleem waar veel mensen dagelijks de gevolgen van ondervinden. Een goede nachtrust is essentieel voor gezonde hersenen. Hoewel we over het algemeen lang genoeg slapen, zijn we helaas geen goede slapers. Ook jongeren slapen vaak te kort en slecht, wat invloed heeft op hun hersenontwikkeling. Piekeren, laat slapen door huiswerk, en mediagebruik zijn de belangrijkste oorzaken. Ruim 30 procent van ons leven brengen we slapend door en gemiddeld slapen we ruim 7 uur per nacht. Wie goed en lekker slaapt, wordt uitgerust wakker, voelt zich fitter, en is productiever. En het tegenovergestelde geldt voor de mensen die dit niet doen. Meer dan een kwart van de Nederlanders kampt met chronische slaapproblemen. De oorzaken variëren van lichamelijke pijn tot psychische problemen. Oftewel slapen is heerlijk en je hebt het nodig maar is niet zo vanzelfsprekend als je misschien zou denken.

Een goed matras

Je kunt er zelf ook zoveel mogelijk aan doen om een heerlijke nachtrust te hebben. Een goed bed en een goed matras zijn daarvoor wel een voorwaarde. De keuze op het gebied van bedden is zeer uitgebreid. Een veel gekozen bed is de boxspring. Een boxspring is te verkrijgen in diverse maten, kleuren en soorten. Naast je bed is een goed matras eigenlijk net zo belangrijk. Het is van belang dat je een matras kiest wat bij jouw lichaam en slaapgewoonten past. Je lichaamsgewicht, je houding tijdens het slapen en of je ’s nachts veel zweet zijn van belang bij de keuze van je matras. Een latex matras is een populair matras op dit moment. Een latex matras bestaat, zoals de naam het al zegt, uit latex. Dit wordt ook wel rubber genoemd. Dit materiaal is zeer rekbaar en veerkrachtig. Doordat het latex matras over de gehele oppervlakte dezelfde eigenschappen heeft, is het matras geschikt voor twee mensen, aangezien je vrijwel geen beweging voelt wanneer je partner zich omdraait.

Hoe maak je jouw keuze?

Tegenwoordig maken de meeste mensen de vergelijking tussen de matrassen gewoon online. Vaak is het mogelijk om een matras bijvoorbeeld dertig dagen thuis te proberen voor je de koopbeslissing neemt. Mocht je matras niet bevallen dan kan je het meestal gratis terug sturen. Het fysiek proberen in een winkel is meestal niet lang genoeg om echt te testen of een matras bij jou past, dus online je keuze maken is een prima optie.

Door Suzanna