Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe lamellen of gordijnen, dan is het soms lastig om de juiste te vinden voor bij jouw thuis. Dit hoeft eigenlijk niet lastig te zijn want er is nu namelijk een plek waar je de mooiste jaloezieën en lamellen op maat kunt vinden. Wanneer je op zoek bent naar lamellen moet je echter nog wel de opties weten die je hebt en aan de hand daarvan de beste optie uitkiezen. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over jaloezieën en lamellen zodat jij de beste keuze kunt maken voor in jouw nieuwe huis. Ook vind je hier de beste plekken om lamellen of jaloezieën te kopen voor de beste prijs en kwaliteit. 

 

Wat voor soorten lamellen zijn er

Er zijn erg veel soorten lamellen van verschillende materialen. Je hebt bijvoorbeeld lamellen van kunststof. Deze zijn erg sterk en makkelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze ook nog makkelijk om schoon te maken. Wanneer je dit gekozen hebt, is het een goed idee dat je bijvoorbeeld er voor kiest om ook te kijken naar aluminium lamellen. Aluminium lamellen komen in minder kleuren maar zijn eventueel nog sterker en kunnen nog beter schoon gemaakt worden waardoor het bijvoorbeeld erg handig is in bedrijven en andere plekken die steriel moeten kunnen zijn. Daarnaast heb je nog houten lamellen die samen met kunststof lamellen het meest geschikt zijn voor huiselijk gebruik. Wanneer je houten lamellen hebt komen ze in veel kleuren en uitvoeringen.

 

Verschillen tussen lamellen?

Er zijn veel verschillende lamellen. Bijvoorbeeld verticale lamellen maar ook horizontale. Wanneer je kijkt naar horizontale lamellen heb je ‘top down bottom up’ lamellen die kunnen in principe naar boven en naar beneden bewegen. Dit zijn lamellen perfect voor huizen en ramen waar je veel naar buiten wilt kunnen kijken. Op deze manier verlies je geen zicht maar heb je ook nog steeds een heleboel privacy.

 

Waarom zou je lamellen kiezen?

Lamellen zijn vaak erg handig wanneer je geen gordijnen wilt bijvoorbeeld om stofmijt en andere problemen te voorkomen, maar wel graag een privacy-optie wilt. Ook zijn lamellen veel schoner en makkelijk schoon te maken. Daarom is het kiezen van lamellen erg geschikt in een nieuw huis of in een zaak bijvoorbeeld. Je kunt ook lamellen laten maken voor ramen die precies vierkant of rechthoekig zijn. Vaak bij driehoekige ramen kun je hier betere lamellen voor maken dan gordijnen.

 

 

 

Door Suzanna