Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het lijkt nog maar een paar dagen geleden dat we het nieuwe jaar hebben gevierd maar inmiddels is de maand januari alweer voorbij. Dat betekent dat de maand februari alweer voor de deur staat. Voor velen niet zo’n spannende maand maar wel voor de scholieren dit binnenkort hun eindexamen hebben van de middelbare school. Voor deze scholieren breekt er een hele spannende tijd aan want aankomende maanden staat volop in het teken van het eindexamen. Voor hoe bereid je, je nou het beste voor op zo’n eindexamen? In dit blog een aantal tips waar je de komende maanden wel mee door gaat komen.

Maak het leren en oefenen leuk voor jezelf

Er zijn maar weinig scholieren die leren echt leuk vinden. Vooral de vakken die je iets minder liggen zijn lastig weg te werken. Toch wil je aan het einde voor ieder vak een voldoende halen. Probeer het leren daarom leek te maken voor jezelf. Ben je bijvoorbeeld dol op bakken? Probeer je wiskundestof dan te combineren met bakken. Gebruikt casus uit het echte leven en probeer jouw hobby op je leerstof toe te passen. Als je iets leuk vind zal leren veel makkelijker gaan. Ben je niet zo’n lezer maar vind je filmpjes kijken wel heel erg leuk? Kijk dan of er op YouTube filmpjes staan over jouw leerstof. Op deze manier wordt leren veel leuker!

Maak handige mindmaps en ezelsbruggetjes

Heb je al eens gehoord van mindmappen? Bij een mind-map schrijf je een woord of een zin op, op een groot vel papier. Dit kan in de hoek of in het midden van het vel. In de overige ruimte schrijf je begrippen of andere dingen op die je over dit ontwerp moet weten. Probeer te woorden, tekens of zinnen met elkaar te verbinden op jouw eigen manier. Maak verbindingen die jij snapt en die jij goed kan onthouden. Op deze manier wordt het leren een stuk leuker en zal je alles veel beter onthouden. Ezelsbruggetjes maken is ook een goede manier op dingen snel en vooral voor een lange tijd te onthouden. Maak de ezelsbruggetjes zo dat jij ze goed kan onthouden.

Volg een examentraining

Vind je het lastig om jezelf te motiveren en kan je wel wat hulp gebruiken? Volg dan een examentraining. Bij een examentraining worden jullie geholpen bij het leren van jullie examenstof. Meestal gebeurt dit in kleine groepjes van een 5 tot 10 scholieren en enkele begeleiders. Door samen te leren, te oefenen en de stof bespreekbaar te maken zal het leren ook een stuk makkelijk gaan. Ben jij een Havo scholier? Dan is een examentraining op Havo niveau perfect voor jou. Ben je een VWO scholier? Dan ben jij natuurlijk op zoek naar een examentraining op VWO niveau.

Door Suzanna