Geen widgets gevonden in de zijbalk

Yes! De studententijd is voorbij en je hebt eindelijk een baan. Je gaat groter wonen, en bij een nieuw huis komt natuurlijk een nieuwe inrichting kijken. Als het goed is heb je een beetje meer geld, waardoor je misschien bent gaan sparen. Dan kun je nu lekker je geld uitgeven aan meubels die echt bij jou passen. Meubels maken natuurlijk de sfeer van een huis. Zo kan een mooie design bank al heel veel doen voor je woonkamer, zijn de kleuren van je gordijnen ook heel belangrijk voor de slaapkamer, en kan licht je keuken maken of breken.

Express yourself

Je stijl is erg belangrijk, niet alleen voor je kleding, maar ook voor je huis. Je wilt toch uitdrukken wie je bent, en waar anders valt dat zo makkelijk aan af te lezen als je woning. Hou je van een sobere en minimalistische stijl dan kan je dit terug zien in je huis. Net als hoe je in kleding grotendeels kan teruglezen hoe iemand is, of zich voelt. Bij lange vesten, wapperende kleding en een losse stijl, denken we al snel aan iemand die houdt van vrijheid. Iemand die aan yoga doet, boeken leest, en bijvoorbeeld van meditatie muziek houdt.
Iemand helemaal in het zwart houdt misschien van sober en eenvoudig. Bij iemand die van alles door elkaar draagt aan kleuren, stoffen en kleding, maakt het misschien niet uit hoe het huis er van binnen uit ziet. Mensen houden van zichzelf uiten, laten zien hoe ze van binnen zijn. Dit kan door middel van kleding, make-up, of kunst bijvoorbeeld. Eigenlijk valt een inrichting van een huis ook onder kunst. Kunst is subjectief toch? En als dit is wat jij mooi vind, dan is dat zo.
 

Stijlen.

Er zijn verschillende stijlen om je huis in in te richten. Ik heb zelf een voorkeur voor een bepaalde stijl, maar merk dat het me vaak niet lukt om dit vol te houden in huis. Ik hou namelijk erg van een rustige, minimalistische en witte woning. Witte muren, verstopte gesloten kasten en wat plantjes maken me rustig. Maar toch vind ik dan dekenjes voor op de bank, nóg een schattige bureaulamp, en kan ik al die nieuwe schoenen niet kwijt. Helaas. Toch maar een kast erbij kopen dan. En die dekentjes mogen wel op de bank. Wat als ik het koud krijg?
Maar er zijn natuurlijk verschillende stijlen voor de inrichting van je huis, net zoals er verschillende mensen zijn. De Scandinavische inrichting is er een waar veel mensen van houden. Dit is open, veel hout en lage meubels.
Zelf ben ik opgegroeid in een druk, gezellig huis met dekentjes, volle boekenkasten etc. Zo ben ik gewoon. Ik denk dat je dat nu ook wel terug kunt zien in mijn huis, hoe hard ik het ook probeer anders in te richten!

Door Suzanna