Geen widgets gevonden in de zijbalk

We hebben tegenwoordig een flexibelere economie. Waar veel mensen vroeger bij een bedrijf begonnen, daar dertig jaar binnen het bedrijf carrière maakten en daarna met pensioen gingen wisselen we nu veel vaker van baan tijdens onze carrière. Daarnaast werken we ook meer parttime, flexibeler of we werken meerdere banen. En meer mensen willen niet meer elke dag naar hetzelfde kantoor. Steeds meer bedrijven laten het toe voor mensen om vanuit huis te werken. Of mensen beginnen als ZZP’er en zijn dus als het ware een eenmansbedrijfje.

Waarom?

De droom vanuit huis werken lijkt waarschijnlijk prachtig. In plaats van in de file staan naar dat saaie kantoor met die irritante collega’s rol je je bed uit, plof je in je pyjama op de bank en begin je met werken. Desondanks is de realiteit natuurlijk heel anders. Er zijn wel degelijk nadelen aan thuis werken maar gelukkig zijn er ook veel voordelen. Ik ben van mening dat veel van de nadelen zijn op te lossen door een thuiskantoor te maken. In dit artikel bespreek ik waarom een thuiskantoor zo handig is in plaats van gewoon op de bank of aan de eettafel werken.

Afleidingen

Je zult merken dat zodra je begint met thuis werken je plotseling een stuk meer afleidingen hebt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat je geen baas meer hebt die over je schouders meekijkt. Als je geen baas hebt die over je schouders meekijkt kun je heel gemakkelijk afgeleid raken, bijvoorbeeld door naar websites te gaan zoals Netflix of YouTube. Op deze manier word je een stuk minder productief. Als je eigen baas bent dan wordt het helemaal een ingewikkeld verhaal aangezien je gewoon op bed kan blijven liggen. Niemand die je forceert om aan het werk te gaan. Je zult dus veel discipline op moeten brengen.

Als je een gezin hebt kun je ook nog eens afleidingen krijgen door bijvoorbeeld je kinderen die langsrennen of je partner of de schoonmaakster. Dit is de reden dat het zo fijn is om een thuiskantoor te hebben. Dan heb je een plek waar je je volledig kunt concentreren.

Benodigdheden

De benodigdheden voor een thuiskantoor zijn niet ingewikkeld. Je hebt een goed bureau nodig en een stoel en natuurlijk een stille lege ruimte. Je kunt bij verschillende winkels online bureaus bekijken. Een goede laptop met monitor kan ook handig zijn. Het moet in ieder geval een fijne plek zijn waar je je comfortabel voelt om te werken. Op die manier zul je je beter kunnen concentreren.

Door Suzanna