Geen widgets gevonden in de zijbalk

Afgelopen lente ben ik samen met mijn familie uit Den Helder verhuisd naar Den Haag. Zelf ben ik twintig jaar oud, maar ik woon nog bij mijn vader en moeder. We gaan wonen in de nieuwe chique buurt Vroondaal. In de buurt staat al veel nieuwbouw. Ons huis maakt deel uit van deze collectie. Het is een twee onder een kap villa met een oppervlakte van wel 225 m2. Samen met mijn ouders en mijn broertje ben ik daar zo’n maandje geleden ingetrokken. Het is een prachtig huis en het heeft zowel met mijn universitaire studie alsmede mijn broertje’s HBO studie een goede connectie met het openbaar vervoer. Tram 24 stopt enkele minuten lopen van ons huis af en rijd zo direct door naar de Haagse Hogeschool en daarna naar de Tweede Kamer waar ik aan de Haagse faculteit van de universiteit Leiden studeer.

Op een zekere dag kwamen mijn broertje en ik tegelijk thuis en wenkte onze vader ons om naar de keuken te komen. We keken elkaar schuchter aan. Meestal als hij ons in stilte wenkte dan wilde hij iets groots ondernemen. Beide onze schema’s zaten al erg vol omdat de zomervakantie over een week zou beginnen. Onze vader keek ons strak aan en zei dat we dit weekend een eigen buitenkeuken zullen gaan bouwen in onze achtertuin. “Gaaf!” , riepen we in koor uit. Bouwen aan een buitenkeuken met je eigen vader moet wel leerzaam zijn. Mijn vader leek in zijn sas over het feit dat zowel ik als mijn broertje door het dolle leken te zijn over dit idee. “Top” , zei hij prompt. “Laten we gelijk naar de Gamma vertrekken, daar leg ik wel uit wat we moeten kopen. Ik heb alles al uitgetekend. Dit zal hoogstens een weekendje van jullie tijd kosten.”

Eenmaal in de Gamma aangekomen zei hij: “Kopen jullie de balken maar, ik verzamel wel wat PVC leidingen en.. ohja, ik moet nog LED Buitenverlichting kopen.” Vrolijk liep hij het gangpad in. Mijn broertje en ik verzamelde de planken en voor we het wisten lag onze tuin vol met spullen die over twee dagen bekend zou staan als onze nieuwe buitenkeuken. Ik zal jullie de details besparen. Maar het liep helemaal mis. Mijn vader had zich vergist in hoeveel werk het zou zijn en een hele week later stond er alleen een fundering. Mijn broertje en ik waren het zat en belde een bouwvakker die we kenden. Binnen twee dagen had hij de rest van het hutje in elkaar gezet. Soms loont het gewoon om uit te besteden.

Door Suzanna