Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een telefoonabonnement afsluiten: super simpel, toch? Je loopt alleen maar het risico dat je veel te veel betaalt voor diensten die je niet gebruikt, dat je een jaar lang vast zit aan iets dat je eigenlijk niet wilde, of dat je juist een service mist die je nu anders moet verkrijgen of helemaal niet. Klinkt toch minder simpel dan ik dacht. Want, in eerste instantie lijkt het een eitje, maar hoe sluit je nu echt het perfecte telefoonabonnement af? En hoe moet je al die telefoons vergelijken?

What’cha doin’?

Dit voelt misschien als een super logische no-brainer, maar niet iedereen denkt hier vantevoren aan (ik heb deze fout in ieder geval al een keer gemaakt): waar gebruik je je telefoon eigenlijk voor? Ben je iemand die de hele dag foto’s aan het maken is en ze meteen wilt uploaden in de Cloud zodat je als je thuis komt gelijk kan gaan editen? Ben je iemand die veel bezig is met social media en ook nog gelijk alle appjes bij wilt houden? Ben je iemand die zijn/haar/hun telefoon meer gebruikt als TV, en bijna alleen maar filmpjes kijkt, maar ook onderweg? Of ben je juist iemand die eigenlijk alleen SMS’t en belt, en verder haast geen gebruik maakt van het internet? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om te bedenken voordat je een telefoonabonnement afsluit. Hoeveel je dagelijks gebruik maakt van het internet (dus buiten WiFi om) maakt namelijk hoeveel MB je nodig hebt. Ook een belangrijke vraag om te onthouden is: wil je een telefoon bij je abonnement inbegrepen? En hoe ga je die telefoons dan vergelijken? Ook hier is het handig om rekening te houden met bovenstaande vragen.

Money, money, money

Alles kost geld, en zo ook het perfecte telefoonabonnement. Daarin is het dus niet helemaal perfect. Maar afijn, je kan ook geld besparen door precies te weten wat je wilt en hoeveel je ervan wilt. Wanneer je vantevoren een budget opstelt en ook echt met jezelf afspreekt om hier niet overheen te gaan, loop je minder risico om te veel te gaan betalen voor een telefoonabonnement dat net niet helemaal bij je past (of dat je ergens anders goedkoper zou kunnen krijgen). Vaak zijn er ook vergelijkingswebsites, die vergelijkbare abonnementen met hele andere prijzen naast elkaar zetten en allerlei bijkomstige telefoons vergelijken, zodat je precies kan zien waar je misschien voor de gek gehouden wordt.

Bij het afsluiten van jouw perfecte telefoonabonnement (en het telefoons vergelijken dat daarbij komt kijken) is het dus vooral belangrijk om na te gaan hoe vaak je je telefoon (en je internet buiten WiFi) gebruikt en waarvoor (Youtube slurpt bijvoorbeeld meer MB’s dan Whatsapp), en wat je budget is voor een abonnement. Als je die twee dingen zorgvuldig doet, komt het helemaal goed. Succes!

Door Suzanna