Geen widgets gevonden in de zijbalk

Mode. Het is iets wat vaak met jong en wild te maken heeft. Jezelf zijn, jezelf uiten, maar ook je schoonheid en je lichaam laten zien. Iets uitstralen naar anderen, omdat je wil dat andere mensen iets van je vinden, iets met je wiillen. We zien daarom ook vaak dat iedereen zijn of haar stijl enorm verandert naarmate ze ouder worden. Misschien droeg je als kind altijd jurkjes en had je lange haren, maar hou je het nu liever kort en makkelijk en loop je het liefst gewoon op je sneakers onder een spijkerbroek. Of misschien ben je een tijdje gothic geweest toen je jong en rebellieus was, maar draag je tegenwoordig alleen nog maar blousjes naar kantoor. Wij veranderen als mensen ons hele leven lang, en onze stijl gaat met ons mee. Maar naarmate we ouder worden, gaan we ook anders tegen kleding aankijken. Misschien wil je wat minder van jezelf laten zien, of heb je juist eindelijk vrede met een onderdeel van je lichaam wat je eindelijk nu extra wil benadrukken. Misschien ben je meer waarde gaan hechten aan comfort, en minder aan schoonheid als het op mode aankomt. We veranderen allemaal op onze eigen manier, worden op onze eigen manier ouder. 

Vind je comfort nu belangrijker?

Dit is voor mij iets wat ik redelijk vroeg besefte Vroeger toen ik nog jong was en ik zag een mooi paar schoenen, mocht ik ze vaak van mijn moeder niet hebben omdat ze niet comfortabel zouden zijn. Grote en goede merken zullen natuurlijk minder snel ontwerpen beschikbaar hebben met je favoriete televisie personages erop. Ik begreep nooit waarom dit belangrijk was. Als het er mooi uitzag, was het een beetje discomfort toch wel waard? Tegenwoordig snap ik dat een investering in comfort veel belangrijker is. En dit is iets wat veel oudere mensen ook delen. Hoe langer je leeft, hoe beter je naar je lichaam leert luisteren. En hoe vaker je hebt meegemaakt dat je van een paar te kleine of goedkope schoenen aan het eind van de dag toch echt spijt krijgt. 

Maar niet getreurd: comfort betekent niet dat iets lelijk hoeft te zijn. Je moet alleen vaak iets verder zoeken! Kijk bijvoorbeeld eens bij waldlaufer schoenen. Dit zijn mooie schoenen, niet te jong en niet te oud, met tijdloze designs en ze zitten ontzettend lekker. Is jouw stijl toch iets meer uitgesproken? Dan zijn remonte schoenen voor jou het perfecte alternatief!

Op wie wil je indruk maken?

We geven het allemaal misschien liever niet toe, maar uiteindelijk heeft een groot deel van je kledingstijl te maken met hoe je je wil uiten naar de wereld. Op welke groep mensen je indruk wil maken, wie je wil dat er op je valt, hoe jij denkt dat je het beste uitstraalt wie je écht van binnen bent. Maar naarmate we ouder worden, hebben we eigenlijk alle mensen al om ons heen die we nodig hebben. Hierdoor valt daarvan een groot stuk weg, en begin je je meer voor jezelf te kleden. Dat kan betekenen dat je het rustiger aan doet, of dat je juist helemaal los gaat. Meer comfort, of juist een keer een risico nemen – degenen om je heen houden toch wel van je. 

Door Suzanna