Geen widgets gevonden in de zijbalk

De kleding die we dragen is belangrijk voor het oordeel dat de buitenwereld over ons velt. Dat is niet altijd even leuk, maar wel de realiteit. Je zou bijvoorbeeld niet naar je sollicitatiegesprek gaan in een trainingspak. Dit zou je namelijk onprofessioneel laten overkomen en de kans is vrij groot dat je potentiele nieuwe werkgever je niet meer serieus neemt.

Het effect van kleding op je stemming

Maar naast deze invloed van kleding op dagelijkse situaties, heeft onze kleding een sterke invloed op hoe we ons voelen. Je zal het misschien wel herkennen wanneer je je net hebt ingeschreven bij een sportschool, dan is vaak het eerste wat we doen; een nieuwe sportoutfit aanschaffen. Gelukkig ben je hierin echt niet de enige en is het zelfs volledig te verklaren. We functioneren immers daadwerkelijk beter met kleding waar we ons zelfverzekerd en comfortabel in voelen. Wanneer je bijvoorbeeld een shirt aanhebt dat niet goed zit, dan voel je je ongemakkelijk, en dat straal je uit, waardoor je die ene leuke baan niet krijgt en je liever direct weer wegrent uit de sportschool.

Nachtmode voor een goede start

Nou komt het! Dit effect heb je ook wanneer het gaat om de kleding waarmee je het bed induikt. Je zou misschien denken dat je voor je nachtmode gerust een oud en versleten oversized T-shirt aan kunt doen, maar niets is minder waar. Trek iets aan waar jij je echt goed in voelt; een sexy setje, of juist de meest zachte pyjama die er maar bestaat. Je zal een betere nacht hebben en opstaan met een goed gevoel.

Dit komt allereerst door de extra zorg die je in jezelf steekt. Wanneer je de tijd neemt om het jezelf comfortabel te maken, dan zal dit invloed hebben op je stemming en hoe je over jezelf denkt. En dit geldt natuurlijk ook wanneer je iets aantrekt waar jij je aantrekkelijk in voelt. Door jezelf die extra verzorging te geven, bouw je een meer zelfverzekerdheid op. Je zal zien dat je de volgende ochtend opstaat met een beter humeur. Zo begin je de dag met een streepje voor waardoor je hier de rest van de dag profijt van kan hebben.

Kijk daarom eens bij de uitgebreide collecties dames nachtmode en zoek items uit die jouw dat goede gevoel zouden geven, zoals zachte badjas of zijden duster, het is een investering in jezelf en zal zich dubbel en dwars terugbetalen in je dagelijkse bezigheden.

Door Suzanna