Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als je een ouder bent van een schoolgaand kind, zou je kunnen overwegen om bijles of huiswerkbegeleiding voor je kind te gebruiken om je kind te helpen nieuwe vakken te leren. Jouw kind zal namelijk meer zelfvertrouwen krijgen als deze nieuwe leerstof onder de knie krijgt. Dit kan ze ook een betere kans geven in het schooltraject. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van bijles voor leerlingen.

Basiskennis en gevorderde kennis ontwikkelen

Voor degenen die al de basiskennis hebben van een specifiek onderwerp, maar hun vaardigheden moeten verbeteren, is bijles een uitstekende manier om meer over het onderwerp te leren. Bijles biedt persoonlijke aandacht die jouw kind helpt bij het ontwikkelen van kritische denk- en leervaardigheden die hen voorbereiden op bijvoorbeeld de middelbare school. Huiswerkbegeleiders of bijlesdocenten kunnen de bijles en activiteiten aanpassen aan de behoeften van jouw kind. Zo kunnen ze bepaalde stof gebruiken dat bij een bepaalde leeftijdsgroep past, of ze kunnen een programma op maat maken om aan de behoeften van jouw kind te voldoen. Zeker voor hoogbegaafde kinderen is dit vaak dé ideale oplossing.

Bijles op maat

Voor degenen die meer nodig hebben dan het leren van basis of gevorderde kennis, is bijles op maat een optie. Met deze optie kan een ervaren bijles docent bijvoorbeeld helpen om de leerling over faalangst heen te komen. Dit zorgt ervoor dat jouw kind niet bang is om fouten te maken. Door fouten maken leert men, en zeker bij vakken als taal en rekenen is dit normaal. Juist het maken van fouten zorgt ervoor dat de leerling de stof volledig begrijpt en met elke les een beter begrip van de materie kan krijgen. Bijles op maat kan ook helpen bij de emotionele en persoonlijke ontwikkeling van jouw kind. Als jouw kind bijvoorbeeld een leerachterstand of andere persoonlijke reden heeft wat leren moeilijk maakt, dan is bijles de ideale oplossing om dit tijdig bij te sturen. Bijles wordt in veel regio’s gegeven zo kun je terecht bij Bijles Den Haag of Bijles Rotterdam.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Voor ouders die hun kind op school willen helpen, maar het te druk hebben om met huiswerk te helpen, is huiswerkbegeleiding een goede optie. (Online) bijlesdocenten kunnen aan al jouw behoeften op het gebied van huiswerkondersteuning voldoen. Zo kan huiswerkbegeleiding jouw kind de ondersteuning en begeleiding geven die ze nodig hebben om aan alle vereisten voor hun lessen te voldoen. Soms is huiswerkbegeleiding alleen al nodig om de leerling te helpen focus te krijgen op het leren buiten school. Voor sommige leerlingen is namelijk de stof niet de uitdaging maar wel het leren zelf. Op school lukt dit tijdens de lessen wel, maar eenmaal thuis is het opbrengen van concentratie moeilijk. Regels erover maken werkt vaak niet, vandaar dat het voor de leerling belangrijk is met de juiste huiswerkbegeleiding erachter te komen dat leren leuk is!

Door Suzanna