Geen widgets gevonden in de zijbalk

Brillen, ze zijn niet meer weg te denken. Van normale brillen, zonnebrillen tot multifocale brillen. Sommige mensen hebben ze nodig en sommige mensen vinden ze gewoon heel stijlvol. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste brillen en waar moet je op letten? In deze blog lees je alles over de bril.

Koop je bril op sterkte of zonder sterkte

Je kan er dus voor kiezen om in een brillenwinkel te gaan voor een bril op sterkte, of een bril zonder sterkte. Gewoon omdat het erg stijlvol is. Maar als je nu een bril op sterkte wil, waar let je dan op en wat moet je doen? Dit gebeurt met een freesmachine. Het apparaat slijpt de glazen exact in de opgegeven sterkte, voor een maximale nauwkeurigheid wordt daarbij gebruik gemaakt van verschillende diamanten freeskoppen. Hiervoor wordt natuurlijk jouw sterkte gemeten. Na het slijpen worden de glazen gepolijst, om ze zo helder en transparant mogelijk te maken. Er is veel keuze uit brillen dames en brillen heren. Kies je toch liever voor een herenmodel als dame? Dat is natuurlijk ook geen probleem.

De multifocale bril

Dit is een bril die voor zowel het lezen als het ver wegkijken dient. Mensen ervaren dit als onprettig, omdat zij vaak twee brillen nodig hebben om dichtbij mee te kijken en ver weg. Daarom bestaat er de multifocale bril. Doordat er meerdere sterktes in het glas zitten, zie je scherp op elke kijkafstand. Ideaal! Ook hier kan je kiezen voor een vorm naar keuze en jouw favoriete kleur.

Welke bril past het best bij mij?

Je vraagt je natuurlijk af hoe het komt dat iedereen die een bril draagt, die hem ook zo goed staat. Dat komt omdat brillen afgestemd zijn op de vorm van jouw gezicht. Is jouw gezicht rond en heb je een ronde kaak en volle wangen? Dan passen rechthoekige of brede monturen perfect bij jouw gezicht. Als je een ovaal gezicht hebt, dan kun je alle kanten op, hierbij zit elk montuur goed!

Je kan nu ook online passen!

Liever niet naar de winkel toe om een bril te passen? Pas hem nu online, in de virtuele kamer. Je kan hier alle brillen of zonnebrillen online passen met behulp van de camera op je telefoon of webcam op je computer. Als je geen camera hebt, is dat geen probleem. Met een foto kan je het ook zien. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, of liever niet naar een brillenwinkel willen afreizen. Het is toch mogelijk.

Door Suzanna