Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is alweer de één na laatste dag van het jaar. De kerstdagen zijn achter de rug, en de laatste dagen zijn aangebroken. In deze tijd van het jaar blik je terug op de mooie, en misschien ook de minder mooie momenten van het jaar. Vandaag blik ik terug op mijn rondreis in Bali. Een avontuurlijke, indrukwekkende tocht door Bali waarin ik een groot doel van mijn bucketlist af heb kunnen schrijven. We begonnen met de vlucht vanaf Schiphol, tot aan de rondreis er naar toe en het leven in de stad. Ik vertel je hier graag over!

Een totaal andere cultuur met eigen sfeer

Waar je ook naar toe gaat in Bali, ieder plekje heeft zo zijn eigen sfeer. Het verkeer staat meestal enorm vast en is er een extreme chaos overal. In Zuid-Bali heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om heerlijk te relaxen op het strand, te surfen en te duiken. Tussen het mooie zeewater en het mooie strand heb je even tijd om geheel tot rust te komen en te genieten van de mooie plek. Naast de mooie stranden, zijn er in Zuid-Bali diverse soorten baaien om tot rust te komen. Ook is er de mogelijkheid om in de avond op een bed te liggen tijdens de zonsondergang. Het is hier wel verstandig om een klamboe aan te schaffen, omdat er vele muggen te vinden zijn!

Ubud, een unieke plek in Bali

Bali heeft natuurlijk nog veel meer unieks te bieden. Zo ben ik afgereisd naar het plekje Ubud. Dit is een stad, waar het vooral in het centrum een enorme chaos is. Ubud staat er vooral om bekend om zijn houtsnijwerk, batik en zilver wat de bevolking daar maakt. Zo zijn de bekende rijstvelden net buiten de stad te vinden, wat zeker de moeite waard is om het te bezoeken. Vanuit Ubud heb ik vervolgens een excursie gedaan naar de beroemde tempels en watervallen, zoals de Kanto Lampo tempel (zeker de moeite waard!).

Mijn verblijfplaats in Bali

De nachten bracht ik door in een mooi appartement. Met een eigen ruimte koj ik vene tot mezelf komen en genieten. Eten deed ik graag in het centrum, alhoewel je hier wel goed moet kijken waar je het eten haalt. 

Wel is er één nadeel van het verblijven in Bali. Zo zijn er talloze muggen te vinden, waardoor een klamboe zeer van belang is. Zelf gebruikte ik een klamboe voor boven mijn bed in het appartement, maar ook op het loungebed in de tuin van het appartement. 

Maarja, zo kunnen we overal wel over zeuren. Bali is een hoogtepunt van het afgelopen jaar en zou ik dit graag weer willen doen. Hopelijk hebben jullie weer genoten van het blog. Fijne jaarwisseling!

Door Suzanna