Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wanneer je ouder wordt en langer leeft zul je merken dat je huis steeds voller wordt. Zoals Youp van het Hek ooit zei, op een zekere leeftijd heb je zoveel spullen dat wil dat andere mensen ze meenemen. En alhoewel het ontzettend handig is om veel spullen te hebben kan het uiteindelijk voor een behoorlijke rommel in je huis zorgen. Een rommelig huis heeft ontzettend negatieve gevolgen voor je persoonlijk geluk en je productiviteit. Het is niet voor niets dat minimalisme tegenwoordig in is. Maar in dit artikel gaan we je niet zeggen dat je al je overbodige spullen weg moet gooien

Ik weet namelijk heel goed hoe handig het kan zijn om dingen te bewaren. Mijn ouders zelf waren altijd ontzettend zuinig op dingen en bewaarden alles goed. Soms lag iets voor jaren op zolder en dan realiseerden we ons plotseling dat we het nodig hadden. Gelukkig hadden we het dan nog.

Beter organiseren

Wanneer je minder rommel in je huis wilt zonder van alles weg te gooien is het daarom belangrijk dat je begint met herorganiseren. Zorg ervoor dat alles een plekje krijgt en je optimaal gebruik maakt van de opslagruimte die je hebt. Daarnaast is het ook een goed idee om meer opslagruimte te creëren. Een kast vol met opslagruimte kun je heel goedkoop halen bij Ikea. En kies dan ook niet voor een kast die tot je middel komt maar voor een kast die bijna het plafond raakt. Op deze manier heb je veel meer opslagruimte.

Heb een rommelplek

Bijna iedereen heeft wel rommel waarvan je niet weet waar het te plaatsen maar tegelijkertijd wil je het niet weggooien. Daarom kan het zeer verstandig zijn om ervoor te kiezen een rommellade te hebben of zelfs een gehele rommelkamer zoals bijvoorbeeld de zolder. Op deze manier kun je op deze rommelkamer alles plaatsen waar je anders geen plaats voor hebt.

Werk kabels weg

Tegenwoordig hebben we ook steeds meer elektronica in ons huis en met deze elektronische apparaten komen ook ontzettend veel kabels mee. Dit kan ook voor een rommelige indruk van de woonkamer zorgen. Probeer daarom al deze kabels netjes weg te werken. Met je televisie kan het bijvoorbeeld helpen om een tv lift te installeren. Op deze manier kan je televisie prachtig uit de grond komen. tv liften zijn wel een hele investering maar naar onze mening is geeft het de woonkamer ook een hele luxe uitstraling.

Door Suzanna