Geen widgets gevonden in de zijbalk

De kerst is bijna daar. En ook al is het heel lekker om op de bank te chillen met je favoriete kerst trui aan, een avondje alles uit de kast halen voor een perfect diner hoort ook bij kerst. Ben je dit jaar nou een beetje inspiratieloos? Moet je nog steeds je kerstoutfit scoren? Dan heb ik hier wat last minute tips voor je!

Meer glitter meer beter

Time to shine! Iets waar je niet fout mee kan zitten tijdens de feestdagen is een glitteroutfit. Vaak gecombineerd met zwarte kledingstukken. Maar durf te shinen, kies voor een uitbundige glitter. Zoals een wijd uitlopende glitterbroek, gecombineerd met een nette coltrui. Of voeg wat glitter toe op je gezicht: een glitterende oogschaduw, of juist een subtiele glitter in je hals kan echt het verschil maken.

Als je haar maar goed zit

Met de kerst ontkom je er niet aan iets meer te doen met je haar dan een snelle paardenstaart. Natuurlijk verschilt dit enorm per kapsel en haartype. Ongetwijfeld weet je zelf het beste wat jou staat en niet. Maar durf ook eens advies te vragen bij een kapper voor een gaaf kapsel. En trakteer jezelf ook eens op degelijke haarproducten: niet alleen een fijne olie of masker, maar ook goede tools om je haar te stijlen. Niets is zo fijn als een goede ghd stijltang. En je kan ook nooit haarspeldjes genoeg hebben!

Devil is in the details

Open je sieraden box en ga op zoek naar die uitbundige sieraden die je normaal te netjes vind. Vandaag is de dag dat je ze eindelijk kan dragen! Natuurlijk kan je ook voor speelse kerstballen-hangers in je oren gaan, maar als je écht voor netjes gaat zou ik die lange chique hangers eens proberen. Denk ook verder dan je gezicht: armbandjes, maar ook een mooi tasje en gave hakken maken jouw outfit af.

Laat je jasje voor jou spreken

Wat ook goed werkt: een sprekend jasje! De rest van je outfit kan dan redelijk neutraal blijven. In dit geval kan je jasje niet gek genoeg. Kies voor een diep rode kleur, met een accent in je lippenstift. Ga voor kwastjes, knoopjes, opvallende patronen, gekke mouwen, of natuurlijk: glitter!  

Speel met je neklijn

Tenslotte hoor je tijdens de kerst ook wel een beetje sexy te zijn. Dit betekent niet per se een diepe decolleté, maar dit kan natuurlijk wel. Vergeet je hals dan niet mee te poederen als je veel make up op je gezicht doet. Maar denk ook eens aan een shirtje waarbij de hals net anders wordt afgesneden dan normaal, of een transparante col.

Al met al: leef je uit! Tijdens kerst schaadt overdaad niet.

Door Suzanna