Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rome: de hoofdstad van Italië en een echte must-go voor je stedentrip. In Rome is zoveel te zien en te beleven, je kijkt er je ogen uit. Het eten is er heerlijk, het weer (over het algemeen) ook en de mensen zijn er vriendelijk. Tijdens je stedentrip Rome zie je van alles: van het Colosseum tot de speciale parkeerplaatsen voor scooters. Je weet werkelijk niet wat je ziet! Natuurlijk eet je hier en daar een heerlijk Italiaans ijsje en drink je een glas wijn. Maar ook de espresso en de pastagerechten zijn hier net wat lekkerder dan thuis. Ga op stedentrip Rome en ervaar het zelf!

Een stedentrip Rome is een echte aanrader

Boek online en regel er direct een hotel of appartement bij. Je hoeft dan verder nergens over na te denken. Zorg wel dat je óf een transfer van het vliegveld naar je hotel bijboekt óf dat je bij een geregistreerde taxichauffeur instapt. Dat deden wij, jaren geleden, dus verkeerd. Het positieve was: dankzij deze malafide taxichauffeur hebben we onze ogen uitgekeken. Maar de prijs was wellicht wat aan de hoge kant. De mensen in Rome heb ik, tijdens mijn stedentrip Rome, ervaren als zeer vriendelijk. Ze zijn trots op hun stad en de geschiedenis. Ze zullen je er graag over vertellen.

Boek een rondleiding door Vaticaanstad

Ook als je niets hebt met de (Katholieke) kerk, is een rondleiding door Vaticaanstad een echte aanrader. De gidsen mogen daar pas na een zeer gedegen opleiding aan het werk en ze spreken goed Engels. De prijzen lijken hoog, maar hou er rekening mee dat deze inclusief de toegangsprijs en een zeer goed opgeleide gids zijn. En dan valt het allemaal best mee. De gids zal je van te voren vragen wat je écht heel graag wilt zien en je ook leuke feiten geven over allerlei onderdelen van het Vaticaan. Van geheime zaken tot algemeen bekende verhalen, er komt van alles voorbij.

Ga 's ochtends vroeg naar het Colosseum

Als je 's middags langs het Colosseum komt, dan zie je de rijen al van een grote afstand staan. Ga je, net zoals wij dat gedaan hebben, 's ochtends als eerste naar het Colosseum, dan kun je vaak zo een kaartje kopen en doorlopen. Het Colosseum is een enorm indrukwekkend bouwwerk, zelfs nu het grotendeels een ruïne is. Na afloop van je tour door het Colosseum ga je, natuurlijk, op één van de bankjes bij de Trevi-fontijn een Italiaans ijsje zitten eten. Genieten!

Door Suzanna