Geen widgets gevonden in de zijbalk
energie grootzakelijk

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel geld je per maand kwijt bent aan de zakelijke energierekening. De kans is groot dat die rekening best wat lager zou kunnen liggen. Maar hoe pak je dat aan? Speciaal voor de ondernemers onder mijn lezers heb ik wat tips en tricks verzameld waarmee je kunt besparen op je zakelijke energierekening. Of je nu een contract omtrent energie grootzakelijk hebt of wanneer je een energiecontract voor MKB’ers hebt: met de tips in dit artikel weet ik zeker dat je aan het einde van het jaar wat geld overhoudt. Dat geld kun je uiteraard beter op een andere manier in je bedrijf steken. Lees je mee?

Gouden tip: zakelijke energie vergelijken

Een van de belangrijkste en misschien wel meest gemakkelijke tips om op te volgen is het vergelijken van zakelijke energie. Veel ondernemers blijven bij een energieleverancier hangen wanneer zij eenmaal tevreden zijn met de energie die ze afnemen. Ergens is dat best logisch, maar wanneer je hier wat meer informatie over zoekt zul je al snel zien dat blijven hangen een stuk duurder is dan verder kijken. Daarom raad ik het iedere ondernemer aan om ieder jaar, of in ieder geval na ieder energiecontract, over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier. Er wordt namelijk altijd gestunt met prijzen en aanbiedingen dus de kans is zeer groot dat je ergens anders goedkoper uit bent. Neem hier even de tijd voor en je zult uiteindelijk veel geld besparen op je zakelijke energierekening.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Vandaag de dag hoef je gelukkig niet meer zelf uren te zoeken naar een passende aanbieding op het gebied van zakelijke energie. Op Minder.nl vind je namelijk een hele handige tool waarmee je binnen enkele minuten al weet welk energiebedrijf het beste bij jouw onderneming past. Voor deze zakelijke vergelijker hoef je alleen je jaarlijkse energieverbruik te weten. Wanneer je met je bedrijf bij de Kamer van Koophandel bent ingeschreven, krijg je vrijwel ieder jaar telefoontjes van medewerkers van energiebedrijven. Zij willen je maar al te graag zakelijke energie aansmeren. Ik raad je aan om in ieder geval eerst via een online vergelijker te checken wat de beste aanbieding is. Ga nooit blind in op een verzoek via de telefoon.

Check opzegtermijn en einddatum van contract

Tot slot is er nog een handige manier om extra geld te besparen op zakelijke energie en dat is het volgende: controleer altijd al bij het afnemen van een energiecontract wat de einddatum en de opzegtermijn zijn. Waarom? Heel simpel: je moet ervoor zorgen dat je precies binnen die termijn overstapt van energieleverancier om op die manier het goedkoopst uit te zijn. Besluit je eerder over te stappen? Dan moet je rekening houden met de zogeheten opzegboete: het bedrag dat je moet betalen over de overige energie die je niet hebt afgenomen. Stap je veel later over, na de einddatum? In dat geval heb je al gauw te maken met hoge verlengingstarieven. Een energiebedrijf mag jouw contract namelijk stilzwijgend verlengen. Kortom: zorg ervoor dat je niet te vroeg en niet te laat bent met het overstappen van energie en je scoort de beste deal.

Door Suzanna