Geen widgets gevonden in de zijbalk

De kerstvakantie staat bijna voor de deur. Dit is de tijd van kerstdiners, gezelligheid met vrienden en familie en natuurlijk oud en nieuw. En met oud en nieuw komen ook de goede voornemens, en voor het nieuwe jaar heb ik een project wat ik wil realiseren: ik wil eindelijk mijn zolder verbouwen. Dit is een project waar ik al een tijd tegen aan loop, maar wat er tot nu toe steeds maar niet van komt. Ik heb mezelf nu de deadline gezet dat ik het voor april 2020 af wil hebben. In deze blog vertel ik je meer over dit project en geef ik je een paar tips over hoe ik deze verbouwing aanpak.

Rommelzolder, yoga-zolder

Tot nu toe is mijn zolder echt een rommelhok. Het is een opslag voor spullen die ik niet nodig heb, oude kleding, er staan een paar fietsen en een oud kinderbed. Ik hang ook altijd mijn natte was op deze zolder te drogen. Maar er zit zoveel meer potentie in deze zolder! Ik ben sinds kort fanatiek yoga-beoefenaar en ik wil dit graag een onderdeel van mijn dagelijks leven maken. Op dit moment ga ik een keer per week naar een yogales bij een school bij mij in de buurt, maar het lijkt me heel fijn om mijn eigen yoga-ruimte te hebben. Toen ik dit aan een vriendin vertelde kwam zij met de goede tip om mijn zolder hiervoor te gaan gebruiken. Dus weg met alle rommel! Ik kijk al uit naar mijn eerste yoga sessie.

Welke sfeer wil ik creëren?

Als je gaat verbouwen is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je wil bereiken. Wat is het doel van je verbouwing? Hoe wil je dat je ruimte er na de verbouwing uitziet? Wat zijn essentiële eisen waar je ruimte aan moet voldoen? Ik wil dus een yoga-ruimte creëren, en daarbij kies ik voor een lichte en open ruimte. Ik kies daarom voor licht laminaat, dit zorgt voor een ruimere impressie.  Daarnaast ga ik voor lichte, vriendelijke kleuren zoals beige en zandtonen. Zo past de zolder straks goed bij de invulling die ik eraan wil geven.

Schakel vrienden en familie in

Een verbouwing is best even werk, maar gelukkig hoef je dit niet allen te doen. Schakel vrienden en familie in en maak er samen een gezellige periode van. Meerdere handen maken licht werk. En meer ogen zien ook altijd meer dan twee. Dus schroom niet en vraag om assistentie. Zo zul je zien dat deze klus zo geklaard is! Ik heb met mijn twee broer afgesproken dat zij mij komen helpen. Ik zorg voor alle benodigdheden, we gaan hard aan de slag, en als de verbouwing af is neem ik ze mee uit eten. Ik heb er al helemaal zin in.

Door Suzanna