Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het was vrijdagmiddag en de zon stond hoog aan de hemel. Mijn vriend Gert zoefden met een snelheid van wel twintig kilometer per uur langs een groepje Chinese toeristen. Een van de meiden schrok en liet pardoes haar net gekochte zak Hollandse patat uit haar handen vallen. Haar vriend schreeuwde iets in het Chinees naar Gert, die de warboel veroorzaakt had. Ik keek vlug naar hem om, maar de uitdrukking op zijn gezicht veranderde niet. Het maakte eigenlijk niet uit in welke situatie je Gert zette, hij bleef altijd relaxed uit zijn ogen kijken. Het was een eigenschap waar ik al lange tijd van op de hoogte was. Ooit zou ik net zoals hij zijn en zelfs bij het falen van mijn toelatingsexamen voor de Technische Universiteit niet gestressed kijken.

Longboarden op de boulevard

Het was vandaag de eerste dag van de zomervakantie. Zelf zat ik nog op het Augustinus college in Den Haag. Gert was een jaar ouder dan ik en had een maand of twee zijn eindexamens op het nippertje gehaald. Hij had het slechtste gescoord op de toetsen Engels en Duits. Hij deed een vwo examen en dan moet je voor beide talen een voldoende scoren. Voor Duits had hij een 5.8 gehaald, net voldoende. Voor engels haalde hij een 7.6. Al die uren online gamen bleken toch nut te hebben gehad. Vandaag hadden we onze donkere slaapkamers achtergelaten om een rondje te longboarden op de boulevard van Scheveningen. Het terrein was vorige week aangelegd. Het bestond uit fijn gemalen schelpen die gemengt waren met beton. Het was een geweldig oppervlak om over te scheuren met onze net gekochte longboards.

Au!

Gert reed voor de zoveelste keer met een paar centimeter afstand langs een groep toeristen, Koreanen deze keer. Ik schreeuwde dat hij moest oppassen. Hij leek het wederom niet op te slaan. Met mogelijk een nog kleinere afstand dan bij het vorige groepje racete hij langs een Nederlands stelletje dat hand in hand over de boulevard liep. Eerst dacht ik dat hij zijn scherpe bocht wel zou halen, maar binnen enkele seconden bewees een keiharde gil van het meisje het tegendeel. Hij was met zijn longboard keihard tegen haar enkel aangereden. De vriend schold Gert vol! Gert op zijn beurt keek voor het eerst in zijn leven niet relaxed, maar zei ook geen sorry. Hier werd de man natuurlijk nog bozer van. Ik wist dat je bij dit soort dingen snel moest reageren. Die meid moet naar de EHBO en ik googlede razendsnel de volgende woorden: letselschade advocaat Den Haag. Ik wist dat Gert diep in de penarie zou zitten als hij geen goede advocaat zou hebben. Op deze manier hadden we in ieder geval goede juridische dekking. Uiteindelijk hebben we niks meer van het stelletje gehoord. Gelukkig maar!

Door Suzanna