Het zal je maar overkomen. Het winnen van €30 miljoen tijdens de Staatsloterij. Voor bijna iedereen is dit maar een droom. De kans is groter dat je 8 keer achter elkaar 6 gooit met een dobbelsteen of 22 keer achter elkaar kop. Toch blijf ik traditiegetrouw ieder jaar weer een lot kopen voor de Staatsloterij, want zeg nou eerlijk oudejaarsavond gaat over champagne, oliebollen, vuurwerk, gezelligheid en tja… een oudejaarslot. Het is natuurlijk wel erg leuk om te fantaseren wat je zou doen met €30 miljoen. In deze blog deel ik mijn dromen over wat ik zou doen met €30 miljoen. 

 

Investeren

Als aller eerste zal ik me gaan verdiepen waar ik een deel van het geld slim kan investeren. Hiervoor zal ik eerst een cursus nemen. Dat is gelijk mooi meegenomen voor mijn eigen ontwikkeling. Graag zal ik dan willen investeren voor de lange termijn, zodat het later haar vruchten zal afwerpen. Ook zou ik mijn geld willen investeren in stenen. Dat lijkt me veel beter dan het op de bank te laten staan. Als dit geld namelijk op de bank blijft staan dan zou ik in 2021 belasting over dit bedrag moeten betalen. 

 

Niets is leuker dan vrienden en familie ook blij maken 

Rijk zijn in je eentje lijkt me minder leuk dan dat je het kan delen met vrienden en familie. Daarom zal ik een leuk weekendje weg of vakantie plannen met vrienden en familie allemaal op mijn kosten! Of iets anders wat ik dan nog met hun zou bespreken. 

 

Een avontuurlijke reis maken 

Ik ben al twee keer eerder naar Amerika geweest. Een keer naar de westkust en een keer naar de oostkust. Mijn andere droomvakantie is om te gaan surfen en rondreizen in Australië. Dit is natuurlijk een erg dure vakantie, maar als ik zoveel geld zou winnen zou dat het een stuk makkelijker maken om deze droom ook te laten uitkomen. 

 

Het huis van mijn dromen

Heel hoog bovenaan mijn lijstje staat een huis kopen van mijn dromen. Mijn droomhuis is sowieso te vinden in Amsterdam, maar met de stijgende prijzen op de woningmarkt is het erg lastig om überhaupt nog een plekje te kunnen vinden in de stad. Door het winnen van de Staatsloterij gaat dit natuurlijk wel! 

 

Mijn eigen bedrijf starten

Al vanaf kleins af aan zou ik heel graag mijn eigen bedrijf willen starten. Nu heb ik hier erg weinig tijd voor omdat ik vijf dagen per week werk. Dat moet natuurlijk wel omdat ik mijn huur moet kunnen betalen. Als ik geld genoeg zou hebben, dan zou ik niet helemaal stoppen met werken, maar nog maar een paar dagen in de week zodat ik daarnaast kan werken aan een start-up. 

 

Dagje shoppen 

Ook zou ik een dag shoppen in een leuke stad. Dit keer hoef ik dan nergens over na te denken of ik het me wel kan veroorloven. Het kopen van nieuwe kleding maakt mij echt gelukkig, maar ik besef me wel dat dit geluk is voor op de korte termijn. Daarom zou ik dit ook zeker niet te vaak doen, maar mijn geld investeren in de dingen waarvan je geluk zal hebben op de lange termijn. 

 

Een goed doel steunen

Het lijkt mij super mooi om een groot bedrag te kunnen schenken aan een goed doel. Zodat ik help om de wereld een stukje beter te maken. Het goede doel dat ik zou kiezen is sowieso een doel dat opkomt voor de dieren. Ik ben namelijk een echte dierenvriend. 

Doen jullie al mee aan de oudejaarstrekking 2019/ 2020? Als je meedoet laat me dan weten wat jij zou dan wanneer je de jackpot zal winnen!