Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Vol spanning pak je een cadeautje uit en… eigenlijk vind je het helemaal niks. Het past gewoon niet bij je, of je hebt het gewoon totaal niet nodig. En dan toch lief lachen, en vriendelijk bedanken, en tonen hoe blij je bent. Best lastig.

Cadeautjes kopen hoort bij de tijd van het jaar. Maar kan ook flinke kopzorgen bezorgen. Want je wil niet dat degene voor wie jij een cadeau koopt het bovenstaande ervaart. En wat nou als je iemand eigenlijk niet zo goed kent?

Voor vriendinnen of vriendinnetjes van weet ik vaak wel iets leuks te bedenken. Maar zelf vind ik shoppen voor mannen altijd erg lastig.  Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. Welke cadeautjes zijn nou altijd raak? Hier onder volgt een lijstje cadeau’s voor hem:

Onderbroeken en sokken

Ja, het blijft een klassieker. Vroeger vond ik het altijd heel saai dat mijn vader ieder jaar voor vaderdag onderbroeken en sokken vroeg. Maar inmiddels snap ik hem heel goed. Een degelijk paar goede sokken en een goede boxer heb je gewoon iedere dag nodig. En is eigenlijk maar suf om voor jezelf te kopen. Happy Socks zijn ook altijd een groot succes, want om die voor jezelf te kopen zijn ze vaak te duur. Dus stap je over het afgezaagde imago heen, en koop die leuke sokken gewoon!

Riemen

Als het cadeau iets duurder mag zijn, zal je een man ook altijd blij maken met een goede riem. Zorg wel dat je zijn maat kent. Evenals onderbroeken en sokken dragen mannen doorgaans iedere dag een riem.

Douchegel

Ook mannen willen zichzelf lekker kunnen verwennen met een zacht sopje. Vraag gerust aan de winkelmedewerkers welke zepen populair zijn bij de mannen. Rituals heeft vaak goede pakketten.

Drank

Een lekker speciaalbiertje of goede whiskey doet het ook altijd goed bij de mannen. Ben je nou niet zo’n kenner? Neem dan eens een lokaal gebrouwen biertje mee! Dan heb je in ieder geval een leuk verhaal om er bij te vertellen.

Boeken

Ook mannen lezen! Als je enigszins bekend bent met de hobby’s of interesses, zit je al gauw goed. Voor mannen met een culinaire passie is een goed kookboek echt een gemis: geef ze bijvoorbeeld een boek over stoven of bbq’en! Voor voetbalfans doen sport autobiografieën het ook altijd goed. Je kan ook voor all-time populaire boeken gaan, of boeken die dit jaar een prijs hebben gewonnen. Of geef een boek dat je zelf erg leuk vindt cadeau, dan kan je er samen over praten.

Ja, het lijstje bevat veel klassiekers. Maar er is een reden dat ze klassiekers genoemd worden: ze zijn altijd welkom! De gouden tip: ga liever voor iets praktisch dan 'iets origineels'. Liever afgezaagd dan onnodig. Ik hoop dat je hier mee genoeg inspiratie op hebt gedaan.

Door Suzanna