Geen widgets gevonden in de zijbalk

Elke dag moe, futloos en zeg je soms een afspraak af omdat je simpelweg weinig tot geen energie hebt? Dan is het misschien verstandig om echt werk van een goede nachtrust te maken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat jij de hele dag door energie hebt, je minder vaak ziek wordt, je een aantrekkelijker uiterlijk krijgt en nog veel meer andere voordelen. Het is dus veilig om te zeggen dat een goede nachtrust veel voordelen met zich mee brengt. In dit artikel ga ik jou tips geven voor een betere nachtrust. 

Slaap op vaste tijden 

Om een biologisch slaapritme te ontwikkelen is het goed om elke dag op vaste dagen naar bed te gaan en op te staan. Wanneer jij door de weeks op vaste tijden werkt is dit voor de meeste onder ons geen enkel probleem. Vaak moet je hier wel mee opletten in het weekend. In het weekend ga je natuurlijk wat later naar bed. Zet je vervolgens geen wekker en kruip je pas na 11 uur je bed uit. Om je lichaam te laten wennen aan een vast slaapritme moet je eigenlijk niet later dan 1,5 uur opstaan dan de normale tijd dat je opstaat. Bijvoorbeeld sta je doordeweeks op om 7 uur, doe dit dan in het weekend om 8.30 uur. Wanneer je lichaam went aan de vaste tijden wordt je rond dezelfde tijd in de avond moe en wordt je lichaam ook rond dezelfde tijd in de ochtend actief. 

Spendeer niet veel tijd op je mobiel of voor de tv

Overdag kan je zoveel op je mobiel zitten of naar de tv kijken als je wilt. Stop hier minstens 2 uur voordat je wilt gaan slapen mee. De straling van de tv en je mobiel zorgen voor vermoeidheid en onrust bij je ogen. Dit zorgt voor een zogenoemde ‘ruis’ tijdens het slapen. Wat er eigenlijk gebeurt is dat je wel slaapt, maar niet diep. Zo kan jouw lichaam de slaapuren niet effectief gebruiken. 

Slaap in een goed bed

Dit is een vrij logische tip. In een stevig en warm bed slaap je natuurlijk vele malen beter dan op de koude grond. Ik zelf slaap bijvoorbeeld in een boxspring. Dit komt omdat ik dit een heerlijk bed vind. Ga voor jezelf op onderzoek uit en kijk welk bed geschikt is voor jou. Een goed bed en een goed matras zorgen ervoor dat jij jouw slaapuren optimaal kunt benutten.   

 

Door Suzanna