Geen widgets gevonden in de zijbalk

Wanneer je op zoek bent naar een echte eyecatcher voor in je woonkamer, kun je eens op zoek gaan naar jaloezieën. Houten jaloezieen zijn met name erg mooi. Deze vitrage geeft een mooie robuuste uitstraling aan je woonkamer. Daarnaast stralen jaloezieën die gemaakt zijn van hout meer luxe en warmte uit dan de jaloezieën die gemaakt zijn van aluminium. Dit komt onder andere doordat houten jaloezieën dikkere lamellen bevatten dan andere varianten. Er is van alles mogelijk op het gebied van jaloezieën die gemaakt zijn van hout.

De mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar een echte eyecatcher voor in je woonkamer en uit bent gekomen op houten jaloezieën, wil je natuurlijk wel dat deze jaloezieën goed matchen bij de rest van je interieur. Dit is zeker mogelijk. Dit omdat deze jaloezieën in allerlei verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Jaloezieen op maat laten maken kan bijvoorbeeld ook in zwart of grijs, ideaal op het moment dat jouw woonkamer een industriële inrichting heeft. Maar ook witte- of houtkleur jaloezieën zijn mogelijk. Tevens kun je kiezen voor jaloezieën waarin de houtnerf nog goed zichtbaar is, maar ook voor jaloezieën waarbij de houtnerf minder goed zichtbaar is. Tevens kun je kiezen uit allerlei verschillende kleuren ladderbanden. Ladderbanden zorgen ervoor dat de lamellen op zijn plaats blijven. Je kunt ervoor kiezen om de ladderbanden in de zelfde kleur te houden als de lamellen, maar je kunt ook kiezen voor een heel andere kleur. Daarnaast kun je eveneens kiezen uit de verschillende dikten van de lamellen. Je kunt ervoor kiezen om lamellen te nemen van 50 mm breed, maar ook voor lamellen van 65 mm breed. Welke dikte de lamellen voor jouw jaloezieën exact moeten zijn, kun je overleggen met een specialist. Zo’n specialist adviseert je graag met betrekking tot het op maat laten maken van jaloezieën.

Jaloezieën op maat

Je wil natuurlijk wel dat de houten jaloezieën die jij in je woonkamer wilt plaatsen goed passen en over komen te hangen. Door de jaloezieën in de dag te laten plaatsen, hebben ze het meeste effect. Wanneer je dit namelijk niet doet, loop je de kans dat er langs de jaloezieën toch nog felle zonnestralen je woonkamer binnen kunnen schijnen. Houten jaloezieën zijn niet alleen een goede toepassing als vitrage voor in je woonkamer. Ook in je badkamer kun je ervoor kiezen om jaloezieën te laten plaatsen. Jaloezieën hebben namelijk veel voordelen. Je kunt zelf nauwkeurig bepalen hoeveel licht er naar binnen schijnt in de ruimte waar de jaloezieën hangen. Voorbijgangers kunnen bijvoorbeeld niet zomaar naar binnen kijken op het moment dat jij de jaloezieën dicht hebt. Daarnaast houden ze ook het zonlicht tegen. Hierdoor zijn ze ook prima toe te passen in je slaapkamer. Houten jaloezieën zorgen er immers voor dat je uit kunt slapen zonder dat je gewekt wordt door felle zonnestralen die je slaapkamer binnen schijnen. Wanneer je op zoek bent naar de ideale vitrage voor in je woon- slaap- of badkamer en wil beschikken over een echte eyecatcher, zijn houten jaloezieën zeker aan te raden.

Door Suzanna